De terdoodveroordeling van professor  Ahmadreza Djalali leidde vorig jaar tot internationaal protest. Sympathisanten hielden in februari 2017 een demonstratie voor de Iraanse ambassade in Brussel.
Volledig scherm
De terdoodveroordeling van professor Ahmadreza Djalali leidde vorig jaar tot internationaal protest. Sympathisanten hielden in februari 2017 een demonstratie voor de Iraanse ambassade in Brussel. © BELGA

Doodstraf Iraanse VUB-prof opnieuw bevestigd

"De doodstraf van wetenschapper Ahmadreza Djalali is opnieuw bevestigd door het Iraanse Hooggerechtshof." Dat heeft zijn advocaat Zouhaier Chichaoui bevestigd aan Belga. Djalali, die ook aan de Brusselse universiteit VUB als gastdocent verbonden was, wordt in Iran beschuldigd van spionage en kreeg daarvoor eind vorig jaar de doodstraf, maar tegen die uitspraak kwam zware internationale druk, ook vanuit België.

19 reacties

  • Guy Boodts

    6 jaar geleden
    Ik wens hem het allerbeste met Allah.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    als je uw land vlucht of ouders omdat onveilig is voor uw familie En dan ga er terug nadat asiel verkregen in Europa Sorry we hebben bescherming gegeven je bent terug Wat dacht deze men zal me niets doen??En al de rest is ???
  • Guy Boodts

    6 jaar geleden
    De doodstraf is nu uitvoerbaar door opknoping. Weldra zal de climax volgen.
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Als het echt zo is dat door zijn toedoen andere wetenschappers vermoord werden door de geheime diensten van Israel en de VS dan is dit zijn verdiende loon.Verraders en verklikkers verdienen die straf als door hun toedoen anderen de dood vinden . Bij militairen is de straf voor landverraad ook de kogel .
  • diane colman

    6 jaar geleden
    Er wordt een oproep gedaan aan Europa... maar wij willen dat ook... Europa a.u.b. laat al die Afrikanen niet verder binnen, stuur de bootjes terug, geen asielaanvragen meer.... dan pas zou ik me een fiere Europeaan kunnen voelen.