René van der Gijp verscheen in Voetbal Inside als 'Renate'.
Volledig scherm
René van der Gijp verscheen in Voetbal Inside als 'Renate'. © RTL

Van der Gijp & co op het matje geroepen na grap rond Bo van Spilbeeck: "Niemand snoert ons de mond"

time-outDe inmiddels beruchte transgendergrap rond Bo Van Spilbeeck in de Nederlandse talkshow Voetbal Inside op de commerciële omroep RTL, blijft nazinderen bij onze noorderburen. De ophef ontstond vrijdagavond toen analist René Van der Gijp inhaakte op het nieuws dat VTM-journalist Boudewijn van Spilbeeck voortaan door het leven gaat als vrouw. Dat was ook in Nederland groot nieuws, nadat Bo Van Spilbeeck en Cathérine Moerkerke te gast waren in het drukbekeken tv-programma De Wereld Draait Door.

122 reacties

  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Dat transgendergedoe is een ver van mijn bed show. Maar wie ben ik? Een simpele werkende belastingbetalende heteroman zonder gedragsstoornissen en in het juiste (?) lichaam geboren. Ach, had ik een vrouwenlichaam dan had ik als vrouw geleefd. Ik heb als motto, het leven nemen zoals is, dus ook mijn lichaam. Het zou ook kunnen dat ik niet intelligent genoeg ben om geestelijk in de problemen te komen. Best wel eenzaam in deze gekke wereld waar iedereen wel iets heeft.
  • Benny Bertrant

    6 jaar geleden
    Mr. guido Bervoets, Ik heb alléén maar gezegd dat dit wordt terugbetaald door Riziv wat ik héél schandalig vind. En over dit programma heb ik géén enkel woord gesproken. Voor mij mag die doen wat hij wil doen en verder heb ik daar geen interesse naar zover dat Riziv daar niet in tussenkomt. Bij mijn eerste beelden op VTM dacht ik dat die op weg was naar carnaval in Aalst.
  • andré marcelis

    6 jaar geleden
    Marcelis André Ben straks 80, lachen moet kunnen, mijn rug doet pijn...stop er mee, heb al bo-bokes genoeg!
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Onbeleefd zijn is triestig, maar geen misdrijf. Alleen sociale media maken van een mug een olifant.
  • Magdalena Verschaeren

    6 jaar geleden
    Dat is dikwijls het probleem met domme mensen, die weten nooit wat ze verkeerd gedaan hebben...