Twee  Brussels Airlines-toestellen op thuisbasis Brussels Airport.
Volledig scherm
Twee Brussels Airlines-toestellen op thuisbasis Brussels Airport. © EPA

Belgische topmanagers in open brief: "Cruciaal dat Brussels Airlines in Brussel verankerd blijft"

Een vijftigtal Belgische topmanagers pleit voor een sterk, in Brussel verankerd Brussels Airlines. Ze doen dat in een open brief naar aanleiding van de geruchten dat Lufthansa de maatschappij wil inpassen in zijn lowcostproject Eurowings. De vluchten die Brussels Airlines uitvoert naar de rest van de wereld "zijn van strategisch belang", luidt het. De brief is onder meer ondertekend door Bert De Graeve (Bekaert, Telenet), Michèle Sioen (Sioen), Herman Daems (BNP Paribas Fortis) en Axel Miller (D'Ieteren).

51 reacties

  • pipo de clown

    6 jaar geleden
    Welke zakenmensen komen nog naar Belgie? Welke toeristen komen nog naar Belgie? En wie van hen zijn zo dom om met Brussels Airlines te vliegen? Juist, weinig tot geen.
  • Paul Verbeeck

    6 jaar geleden
    Ze zullen er eens dik mee lachen in duitsland , verkocht is verkocht zeggen ze ginder
  • Dirk Vregels

    6 jaar geleden
    Alle grote bedrijven zijn reeds vertrokken en ontwijken Belgie omwille van de hoge prijzen evenals de toeristen. Dus welk bestaansrecht heeft Brussels Airlines nog? Vliegen met een "hoppertje" is trouwens veel goedkoper.
  • Christiane Sesier

    6 jaar geleden
    Ik weet waarom Lufthansa SN Brussel onder de goedkope Eurowings wil. De kwaliteit van SN Brussels tipt niet aan die van Lufthansa zelf. Om 23 u. was in het vuile Zaventem nog een medewerker van LH aanwezig om de verlate laatste aankomst te begeleiden maar aan de balie van SN was iedereen al weg om 10 u. want shift gedaan. Ik moet er geen tekening bij maken zeker.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Dit is de 2 de maal dat men onze vliegmaatschappij te grabbel gooit men zal het nooit leren zij hebben hun zakken gevuld op de kap van de arbeiders die deze maatschappij op de kaart zette door hun harde werk en weer zagen zij énkel het grote geld en niet de gevolgen ! of is dat het énige nog wat hen interesseert ?