72-jarige Toni Basil kan het nog altijd

In 1982 scoorde Toni Basil een wereldhit met de oorwurm "Mickey", bubblegum pop met een knotsgek randje. Daarna verdween dit onehitwonder van het hitparadetoneel en probeerde ze vooral naam te maken als danseres en choreografe. Intussen is Basil 72 en laat ze opnieuw van zich spreken, dit keer met een opmerkelijke dansvideo. De video, die begin juli door de Franse danser Babson Baba Sy op Facebook gepubliceerd werd en de afgelopen dagen tot meer dan 2 miljoen kijkers lokte, bewijst dat Basil nog altijd goed overweg kan op de dansvloer.

"Ik ben altijd een danser geweest en zal ook altijd een danser zijn", aldus Basil op Buzzfeed News, "Dansen is altijd mijn vriend en dokter geweest. Ik weet dat ik nog gezond ben door dit te doen."

"De beste manier om in vorm te blijven, is om stante pede te beginnen met dansen. Loop zo snel mogelijk je kan naar een dansstudio en kies het genre dat je het beste ligt. Eens je dan begint, zal je blijven teruggaan."

Dat bewijst Basil, die een workshop van Baba Sy bijwoonde, intussen dus met deze video:

Mocht u nog herinneringen willen ophalen aan het popjaar 1982, dan kunt u hier beneden nogmaals meezingen met haar wereldhit "Mickey":

Meest gelezen