Salah Abdeslam in de rechtbank.
Volledig scherm
Salah Abdeslam in de rechtbank. © Reuters / Belga

Dag 1 van proces-Abdeslam: Openbaar Ministerie vraagt maximumstraf van 20 jaar, Abdeslam weigert recht te staan of vragen te beantwoorden: "Ik ben moe"

In Brussel is het proces gestart over de schietpartij op 15 maart 2016 in de Driesstraat in Vorst. Het is meteen het eerste proces waarbij mensen terechtstaan die direct betrokken waren bij de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Zo ook Salah Abdeslam. Hij staat terecht voor poging tot moord op een politieagent en verboden wapenbezit, in een terroristische context. Drie dagen na de schietpartij werd Abdeslam –  op dat moment de meest gezochte man van Europa – eindelijk opgepakt. Herlees hieronder het relaas van de eerste procesdag.

454 reacties

  • alfred cool

    6 jaar geleden
    Dat ze onder hem nog wat meer eieren leggen en pamperkens aandoen . Streel hem daarbij nog eens over het hoofd en stop hem nog wat lieve woordekens toe ; Wedden dat hij dan zijn mond open doet en gaat praten !
  • Sophie Smekens

    6 jaar geleden
    20 jaar ? Teleurstellend . nog 20 jaar wachten en we hebben een nieuwe aanslag . kwestie van tijd
  • Ludo Hermans

    6 jaar geleden
    Wie van Justitie geeft Abdeslam een stoel? Slachtoffers van zulke beesten krijgen zelfs na jaren nog niet een beetje steun.
  • Pieter Martens

    6 jaar geleden
    Zwak gerecht.
  • Steve Van der Vekens

    6 jaar geleden
    Mottige mens.