De Block antwoordt De Wever: "Niet extra besparen op gezondheidszorg"

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) wil niet dat er nog meer wordt bespaard in de gezondheidszorg. Dat zegt ze in Le Soir als reactie op de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Afgelopen zondag kwam De Wever langs op de Franstalige omroep RTBF, net voor de start van de jaarlijkse familiedag van zijn partij. Daar herhaalde hij dat hij in het kader van de begrotingsopmaak voor 2017 nog besparingsmogelijkheden ziet in de gezondheidszorg.

Uitspraken die niet goed vallen bij minister van Volksgezondheid De Block. "Sinds het begin van de legislatuur hebben we hervormingen doorgevoerd die al enorme besparingen opleveren", zegt ze. "Het is nu tijd om eerst naar de anderen te kijken en naar hun inspanningen."

De minister benadrukt dat ze kijkt naar structurele hervormingen en besparingen, maar past tegelijkertijd voor "het doden van het systeem". Volgens het kabinet zullen de besparingen in de gezondheidszorg tegen het einde van het jaar al 2,6 miljard euro opleveren. Tegen het einde van de legislatuur ligt het doel op 3,6 miljard euro. 

Meest gelezen