Koen Geens
Volledig scherm
Koen Geens © Photo News

Justitie pakt mensensmokkelaars op hun centen

BinnenlandMinister van Justitie Koen Geens (CD&V) drijft de strijd tegen mensensmokkelaars op door hen vooral finan­cieel te proberen raken. Vorig jaar heeft Justitie van smokkelaars meer dan 110.000 euro in ­beslag genomen. Ter vergelijking: in 2016 was dat nog maar 18.000 euro. Dat schrijven Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen maandag.

29 reacties

  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    110.000 Euro in beslag genomen? Mijnheer Geens bent u ons nu aan het uitlachen of bent u nu echt zo onbekwaam dat het bijna komisch wordt? Ik heb de indruk dat u zelfs nog fier bent om zulke onzin te verkopen. Een mens wordt echt ongemakkelijk bij zoveel schaamteloosheid.
  • willy cornille

    6 jaar geleden
    Centen afpakken van de mensensmokkelaars, weet niet of dat helpt. Het is uiteindelijk hun geld niet maar van de immigrant en die zal wel vers geld op tafel weten te leggen om weg te geraken. Wel centen afpakken én retourtje per direct naar hun heimat. Terugkomen doen ze toch, maar het kost hen wel een zéér flinke inspanning. Voor elke opgepakte mensensmokkelaar staan er 10 andere te wachten om zijn "clienteel" over te nemen. Triestig.
  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    Nog altijd 110.000 euro meer als in de 30 jaar daarvoor alles samen. Goed bezig, Mr Geens. Blijven volhouden en tegen de linkse stroom blijven roeien.
  • Gaston Miar

    6 jaar geleden
    Als een politieker verontrust is, moeten we nog enkele jaren geduld hebben.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Koen Geens wil ook in het nieuws komen met zijn 'goede' aanpak. Wat een mager beestje is dat, 110.000 euro. Echt iets naar zijn imago.