thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

"De kaart is niet eens juist!": archeologen bezorgd om tunnel rond Stonehenge

WetenschapJaarlijks bezoeken bijna een miljoen mensen de site van Stonehenge in Groot-Brittannië. Die hordes toeristen brengen ook heel wat verkeersproblemen met zich mee, wat de Britse overheid nu wil oplossen met een nieuwe tunnel én een flyover. Archeologen vrezen echter dat de constructieplannen heel wat overblijfselen naar de vaantjes zullen helpen.

7 reacties

  • Francky Libbrecht

    6 jaar geleden
    Tim, ben je er al geweest? Zo ja, goed gekeken? Onmogelijk wat je daar beweert.
  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    Natuurlijk goed omspringen met werelderfgoed. Vandaar dat de britten er op 50 meter een snelweg naast hebben gebouwd!!!
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Elk jaar doen archeologen in heel de wereld grote ontdekkingen. Ook op plaatsen die reeds onderzocht werden. De technologie gaat vooruit en dus kunnen vele opzoekingen opnieuw beginnen en uitgebreid worden. Jammer dat er mensen zijn die geen notie wensen van het verleden, noch van de toekomst en slechts nu leven, zoals eendagsvliegen.
  • Tim Heye

    6 jaar geleden
    Stonehenge is zoals een kerk is voor vele heidenen, toon een beetje respect, Berquin. Het is al een schande dat men zoveel moet betalen voor iets dat hoort gratis te zijn. Maar wat velen niet weten is dat er vele steencirkels zijn in GB, en dat is dan weer wel persoonlijk en gratis.
  • Tim Berquin

    6 jaar geleden
    Stonehenge is een hoopje zwerfstenen, toevallig daar geplaatst door een gletsjer. Platgooien dus. De kans is heel groot dat elders in het heelal nog veel mooiere bouwwerken zijn ontstaan door gletsjers.