Kinepolis wil vier Utopolis-bioscopen verkopen aan UGC

Kinepolis wil de vier Utopolis-bioscopen in Lommel, Turnhout, Aarschot en Mechelen verkopen aan de Franse concurrent UGC. Dat bevestigt de bioscoopuitbater. De notering van het aandeel is intussen opgeschort, meldt beurswaakhond FSMA.
REPORTERS/JORGE DIRKX

Vorig jaar kocht Kinepolis de Luxemburgse sectorgenoot Utopolis, met naast vier Belgische cinema's ook vestigingen in Luxemburg (3), Nederland (5) en Frankrijk (1). Maar de Belgische mededingingsautoriteit weigerde de deal omdat die de nu al dominante positie van Kinepolis nog zou versterken. Kinepolis mocht de overname toch realiseren als het twee van de vier complexen (Mechelen en Aarschot) verkocht.

Kinepolis wil nu echter de vier bioscopen van de hand doen, zo berichtte De Tijd vanochtend al. De bioscoopuitbater liet ondertussen al weten dat het inderdaad exclusieve onderhandelingen is gestart met UGC voor de verkoop van de complexen. "Op dit ogenblik is het te vroeg om een uitspraak te doen over het prijsniveau. De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA)", luidt het. Volgens De Tijd zou er een bedrag van 40 miljoen euro gepaard gaan met de deal. 

Als de overname plaatsvindt, krijgt de Franse groep er in een klap 30 zalen, ruim 5.500 zitjes en 1,2 miljoen bezoekers bij. UGC heeft momenteel twee bioscopen in Brussel en één in Antwerpen.

Meest gelezen