© Kioni Papadopoulos

Economische Inspectie opent onderzoek naar extra kosten bij Tomorrowland-tickets

Bij het kopen van festival- of concerttickets, moet de koper een prijs die de volledige kostprijs omvat te zien krijgen bij de bestelling. Wel mogen betaal- en verzendkosten nog apart aangerekend worden. Bij tickets voor het dancefestival Tomorrowland in De Schorre in Boom wordt er wel nog negen euro per tickets aangerekend voor de afhandeling. “We willen het transparant houden”, klinkt het bij de organisatie van het festival. De Economische Inspectie opent een onderzoek.

bap

“Wij kiezen bewust voor die formule”, aldus woordvoerster van Tomorrowland Debby Wilmsen in het Radio 2-programma ‘De Inspecteur’. “We willen het transparant houden. De ticketprijs is echt voor het festival zelf; de line-up, voor alles wat het festival te bieden heeft. En de service-fee is een administratieve kost, die los staat van het festival.” Er zouden nog geen klachten over de extra kosten zijn binnengekomen, maakt de organisatie zich sterk.

Volgens minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) is dat echter niet het geval en “zijn de administratiekosten onlosmakelijk verbonden aan de aankoop van een ticket”. De Economische Inspectie opent een onderzoek en zal naar eigen zeggen snel een oordeel vellen. Een eventuele boete kan mogelijk oplopen tot een totaalbedrag van 200.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Festivals