Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Staan we op punt om geheime kamers te ontdekken in tombe Toetanchamon? Archeologen starten nieuwe zoektocht nadat eerdere geen uitsluitsel gaven

WetenschapWetenschappers zijn met een ultieme poging gestart om uit te maken of er geheime kamers zijn in de tombe van de legendarische Egyptische farao Toetanchamon. Twee eerdere onderzoeken raakten het er immers niet over eens of er iets achter de muren van het graf zit.

20 reacties

  • Edmond Dillien

    6 jaar geleden
    Wel straf die grafschennis in naam van de wetenschap of geschiedenis, is het dan wel gerechtvaardigd ? Ik zou eens willen zien als ze hier en in Engeland de koninklijke graven openen in naam van de geschiedenis wat er dan gaat loskomen van verontwaardigde commentaren . In ieder geval moeten hun ministers niet onderdoen voor die van ons de ene kamer heeft bezetting en de andere niet en de tekeningen zijn anders dat zijn dus enkele van de redenen voor een nieuw onderzoek !!
  • Johan Van Biesen

    6 jaar geleden
    Testen met carbon 14 om de ouderdom van sommige artefacten aan te tonen komen op meer dan 10.000 jaar, iets om over na te denken. Wat er ook nooit gezegd wordt is dat geen enkele wandtekening de bouw van deze pyramides beschrijft, wat enkel kan duiden dat het niet de mensen uit de tijden van de 'bekende' farao's zijn die hier verantwoordelijk voor waren. Als ze de waarheid niet willen vertellen moeten ze de eer aan zichzelf houden en zwijgen in alle talen, al die pseudo-wetenschappers.
  • Walter Claeys

    6 jaar geleden
    Een theorie stelt dat er een geheime en tot dusver niet ontdekte gang is tussen de tempel van Hatsjepsoet en het graf van Toetanchamon; de grafkamers van Nefertiti zouden uitgeven op die gang en zich dus bevinden in het gebergte waarin/waaronder veel farao's begraven liggen - Vallei der koningen - en waarin de tempel van Hatsjepsoet is uitgehakt.
  • Jos driesen

    6 jaar geleden
    Er is maar 1 farao ooit gevonden in een piramide... een piramide doelde ook helemaal niet als graftombe. Maar eerder als energiecentrale.
  • Edwine Van der Hoeven

    6 jaar geleden
    Laat alle overleden personen in de pyramides (farao's, koningen of koninginnen) toch eens in vrede rusten ! Het zijn allemaal schattenjagers die hopen daar massa's goud, juwelen enz. te vinden !Graaiers bestaan al honderden jaren, tot op heden niet uitgeroeid...