Vincent De Dobbeleer van June Energy.
Volledig scherm
Vincent De Dobbeleer van June Energy. © RV

OPINIE: "In het verhitte energiedebat gaat het altijd over aanbod. Hoeveel energie we nu écht nodig hebben, krijgt amper aandacht"

Op 6 februari is het opnieuw de jaarlijkse Dikketruiendag. Een belangrijke symbolische actie, want in het verhitte energiedebat gaat nu alle aandacht naar de energieproductie. Terwijl de energieconsumptie, wat we met zijn allen verbruiken, een cruciale rol speelt in het versnellen van de noodzakelijke energietransitie, vindt Vincent De Dobbeleer, mede-oprichter June Energy.

21 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Als al die denken dat hun huis 24/24 moet verlicht zijn ,ook oprit incluis ,hun vijvers en zwembaden ook in volle ornaat moeten verlicht zijn en de pompen constant moeten draaien die eens moesten stilleggen of alleen als noodzakelijk is dan had men energie over en geloof me ,ben er niet jaloers hoor op zoveel domheid en aanstellerij maar spijtig genoeg word zo'n gedrag ook nog beloond in Belgie, maar ze hebben al direct een antwoord klaar ,lampen vandaag verbruiken toch niks.
  • Marcel Vanalderweireldt

    6 jaar geleden
    Er is voldoende aanbod. Men zou beter stilstaan bij de verspilling en doe die tegen te gaan. Maar dat is dan natuurlijk een streep door de rekening van de energiemaffia!
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    In plaats van Miljarden weg te geven aan Subsidies aan de Rijken en hun bedrijven zouden ze beter Geld geven aan mensen die geen Geld hebben om hun Huis te verbeteren ? Geef elk Huis op kosten van de Bedrijven gratis zonnepanelen en zonneboilers ? Huts en Co hebben al genoeg gekregen ?
  • freddy cardoen

    6 jaar geleden
    En in 2030 gaat de zon 40 procent minder warmte geven dus gaan wij de thermostaat hoger moeten draaien of gaan overwinteren in Afrika.
  • Joost Van Cauwenbergh

    6 jaar geleden
    Wij hadden een €1000 per jaar voor water, aardgas, elektriciteit en biopellets. Dankzij June besparen we nu nog een ruim €200 per jaar. En geen kou, want het was daarnet 23,5ºC in onze living. We hebben fors geïnvesteerd om te besparen en dat werkt. Ondertussen zijn we al lang break-even...