© BFM

Metershoog Lego-kunstwerk zet 200ste verjaardag van Antwerpse brandweer in de kijker

In Post Noord op de Noorderlaan in Antwerpen werd maandagochtend een speciaal kunstwerk onthuld. De Brandweer Zone Antwerpen kreeg van Amazings, het bedrijfje van Legokunstenaar Dirk Denoyelle, een kunstwerk opgebouwd met Legoblokjes.

sare

“De gigantische mozaïek meet twee op drie meter en bevat zo’n zeventigduizend steentjes”, zegt brandweerwoordvoerder Kristof Geens. Het kunstwerk komt voort uit de samenwerking die de brandweer en Amazings vorig jaar opzetten om de tweehonderdste verjaardag van brandweer in Antwerpen te vieren. Ter ere van die verjaardag brachten ze samen twee Legosets op de markt. “In totaal werden bijna duizend doosjes verkocht”, aldus Geens.

Met de opbrengst maakte Amazings het kunstwerk dat sinds vandaag in de hal van Post Noord te bewonderen is. “Er was nog een bedrag over, dat hebben we samen met Amazings geschonken aan Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens”, zegt Geens. Een cheque van 1.500 euro werd overhandigd aan gedelegeerd bestuurder Koen Maertens van Oscare.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER