Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Onderzoekers waarschuwen voor schadelijke stof in flessen en conserven

Voedsel uit conserven blikken eten of water uit plastic flessen drinken kan de concentratie bisphenol-A (BPA) in de urine sterk verhogen. Dat is gebleken uit een recente studie van The University of Exeter met 94 studenten tussen 17 en 19 jaar oud. De onderzoekers waarschuwen al jaren voor de schadelijke gevolgen.

7 reacties

  • Gert De Vries

    6 jaar geleden
    Dit is eigenlijk al meer dan 3 jaar geweten. De Europese Commissie werd al begin 2016 door het Europees Hof van Justitie op de vingers getikt om haast te maken met wetenschappelijke criteria voor hormoon verstorende stoffen zoals Bisfenol A (BPA). Maar de Europese Commissie is heel goed om economische belangen te behartigen en onze gezondheid is voor hun blijkbaar niet zo belangrijk.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Ik eet amper uit blik, liever vers en mijn drinken komt uit glazen flessen .Terug een slager , bakker ,kleine winkel , drankenwinkel en voedsel uit de streek ! We moeten die grote supermarkt ketens enorm belasten zodat ze zo duur worden dat mensen daar niet meer willen winkelen ! Goedkoper voedsel en uit bulk en massa productie = slechter voor je gezondheid en de planeet !
  • Yves De Groote

    6 jaar geleden
    Een onderzoek op 94 jongeren (17-19 jaar) allen van hetzelfde milieu, op een wereldbevolking van 7.5 miljard. Is dat nog wetenschappelijk of eerder natte vingerwerk?
  • Hans Hoppe

    6 jaar geleden
    Heb ook gaschromatografie - massaspectrometrie toegepast op mijn in plasitc verpakkte kaas voor mijn middageten. Heb sindsdien nooit of te nimmer meer een in plastic verpakt stuk voedsel gegeten. Dit is iets wat al25 jaar kon geweten zijn. En Bisphenol A heeft een hormonen simulerende werking. Wat daar allemaal van komt, wil je echt niet weten.
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    Waarom niet verbieden? Glyfosaat is ook niet zuiver en toch mag het nog in Europa. Hypocrisie alom. Zelfde met de plastieken zakjes die verboden werden,nu verpakt men wortels per stuk!! Terug naar glas bij ons.Zijn er al paar maand mee begonnen.