Temptation Island - Fabrizio en Danielle
Volledig scherm
Temptation Island - Fabrizio en Danielle © RV

Waarom we zo schaamteloos smullen van programma's als Temptation Island

Als onze beste vriend(in) bedrogen wordt, bieden we vol oprecht medeleven een schouder om op te huilen aan. Waarom vinden we het dan zo leuk om op televisie koppels te zien liegen, bedriegen en uit elkaar gaan bij Temptation Island? Nu.nl vroeg het aan mediapsycholoog Mischa Coster en televisiewetenschapper Maarten Reesink. 

25 reacties

  • Renate Depuydt

    6 jaar geleden
    Ik vind het best wel grappig dat iedereen die hier reageert "nog nooit gekeken heeft". Waarom lezen jullie dan artikels erover en reageer je er dan nog op ook?! Pfff...beetje hypocriet van sommige denk ik...
  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    6 jaar geleden
    Een Zoo aan met alcohol volgegoten openspattende geilheid. Wel tot hier toe telkens ferm geschaterd met de decoratief uitgestalde, hexibitionistische naieviteit.
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    Ik kan niet kijken, ga kapot van plaatsvervangende schaamte, maar ik merk aan de wekelijkse temptation-besprekingen aan de middagtafel dat veel collega's er gek op zijn omdat zij in vergelijking met de deelnemers veel slimmer en normaler en succesvoller zijn in alle aspecten van het leven, niet alleen relaties. Het is keihard lachen met kwetsbare mensen die niet in de gaten hebben hoe belachelijk ze zichzelf maken. Tragisch eigenlijk.
  • Edmond Dillien

    6 jaar geleden
    Kan er niet over meepraten want dit is een van de "zap weg" favorieten hier ! En de "WE" uitspraak , als de schrijvers hiermee zichzelf bedoelen is het O.K. maar WIJ hier vallen daar zeker niet onder. Er word wel veel reclame voor gemaakt en dat maakt bij mij de gedachte los, "het verkoopt niet goe want er is veel reclame rond", maar ieder wat wils en zij die zich ermee kunnen amuseren doen maar.
  • eric debanne

    6 jaar geleden
    WE. : ????? Denkt het niet ! Gek moet je zijn om naar zo'n marginaal programma te willen kijken !