thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Priester staat terecht voor schuldig verzuim bij zelfdoding

Een 57-jarige priester uit Brugge moet zich voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden voor schuldig verzuim bij een zelfdoding. A.S. zocht geen hulp toen een 54-jarige man duidelijk vertelde over zijn zelfmoordplannen en beroept zich op het biechtgeheim. De zaak wordt op 3 september gepleit.

6 reacties

  • Benny Janssen

    6 jaar geleden
    Groot gelijk meneer pastoor... mondje dicht.
  • Jozef Verlinden

    6 jaar geleden
    Biechtgeheim is niet meer van deze tijd.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Wouters: zelfbeschikking van de mens staat nog altijd bóven alles, de priester kan geen verwijt gemaakt worden: neerslachtige of depressieve mensen zien het soms ook niet meer zitten,als een priester dan bij elke depressieve die biecht de hulpdiensten moet verwittigen, waar zijn we dan mee bezig?! Wij hebben recht over ons leven, inclusief onze dood en het tijdstip, ónze beslissing!
  • lut vanhyfte

    6 jaar geleden
    Van de weduwe valt het te begrijpen dat ze haar man liever bij zich had gehad, maar van 't Parket is 't nogal schijnheilig te vervolgen in een land waar biechtgeheim mág bestaan... Trouwens, waar blijft het begrip voor de stervenswens van het 'vrije' individu, als deze pastoor veroordeeld wordt zullen veel minder mensen hun hart durven luchten, uit angst verraden te worden...
  • Hubert Wouters

    6 jaar geleden
    Geestelijken spreken altijd van moraal. Zijzelf kennen echter geen moraal. Biechtgeheim is eenvoudig larie. Bij dergelijk geval of bij misdrijven vervalt het biechtgeheim. De wereldse wetten staan altijd boven religueuze wetten. Dus onmiddellijk deze pastoor opsluiten wegens schuldig verzuim.