© BELGA

Belgian Cats zitten in tweede bokaal bij loting voor WK basketbal

België (FIBA-28) zit in de tweede bokaal bij de loting voor het wereldkampioenschap vrouwenbasketbal, die dinsdagnamiddag in het Spaanse San Cristobal de la Laguna, op het Canarische eiland Tenerife, uitgevoerd wordt. Turkije (FIVB-7), Griekenland (FIVB-20) en Letland (FIVB-26) zitten ook in die bokaal met Europese deelnemers en zijn dus de landen die België al zeker ontloopt in de groepsfase.

De Verenigde staten (FIVB-1), als titelverdediger en Europees kampioen, Europees kampioen Spanje (FIVB-2), vice-Europees kampioen Frankrijk (FIVB-3) en Australië (FIVB-4) zijn de reekshoofden in de eerste bokaal. In de derde bokaal zitten Canada (FIVB-5), China (FIVB-10), Japan (FIVB-13) en Argentinië (FIVB-15), in de vierde Senegal (FIVB-17), Zuid-Korea (FIVB-16), Puerto-Rico (FIVB-22) en Nigeria (FIVB-34).

De zestien landen worden onderverdeeld in vier groepen van vier. De groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers twee en drie spelen barrages.

Het WK wordt van 22 tot 30 september op Tenerife gespeeld. Voor de Belgian Cats, die vorig jaar brons veroverden op het EK, wordt het de eerste WK-deelname.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer