Toen voetbalanalist René van der Gijp vrijdagavond in het Nederlandse programma 'Voetbal Inside' al lachend wilde inhaken op het nieuws rond vtm-journaliste Bo Van Spilbeeck, overschreden hij en Johan Decker volgens verschillende mensen een grens.
Volledig scherm
Toen voetbalanalist René van der Gijp vrijdagavond in het Nederlandse programma 'Voetbal Inside' al lachend wilde inhaken op het nieuws rond vtm-journaliste Bo Van Spilbeeck, overschreden hij en Johan Decker volgens verschillende mensen een grens. © RV

Voetbalanalist Van der Gijp na Bo Van Spilbeeck-rel: "Nederland is helemaal doorgeslagen"

Nederland is helemaal de weg kwijt door zo'n groot punt te maken van de 'grap' die René van der Gijp en Johan Derksen vrijdag in Voetbal Inside maakten over transgenders. "We zijn helemaal doorgeslagen in dit land", zo reageerde 'Gijp' vandaag in de uitzending van VI.

71 reacties

  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Indien je de gemeenschap zo uitdaagt is het toch normaal dat je reacties mag uitlokt. Beetje discreter had ook gekund. Ik heb er goed mee gelachen en denkelijk zeer veel mensen maar vandaag is dat natuurlijk not done en moet je alles maar normaal vinden.
  • Maria Nuytkens

    6 jaar geleden
    Goe gelachen !!!!!!!!!! Wie is er zot denkt ge ?
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Als Bo overal verschijnt om zichzelf als vrouw te promoten mag er al eens gelachen worden zeker. Tegenwoordig mag niets meer. Als je een klein manneke over zijn kopje aait ben je een pedofiel, als je een flirterig woord tegen een vrouw zegt ben je een verkrachter en als je een transgender verkeert aanspreekt ben je een oen. Geef je er geen aandacht aan ben je ook verkeerd bezig.
  • Peter Vrolijk

    6 jaar geleden
    Stelletje zuurpruimen bij die tv-omroep.
  • gert lans

    6 jaar geleden
    Iedereen heeft recht op een eigen mening en als je na 58j ineens een draai van 180 gr. maakt mag je niet verwachten dat iedereen hip hip hoera gaat zeggen ! Volgens mij is al die heisa rond het geval bo serieus er over ! Er zijn véél belangrijker dingen !
  1. INTERVIEW. Christophe wint ‘The Voice van Vlaanderen’: “Zonder die tweede kans van Laura Tesoro stond ik hier niet”
    PREMIUM
    tv

    INTERVIEW. Christophe wint ‘The Voice van Vlaanderen’: “Zonder die tweede kans van Laura Tesoro stond ik hier niet”

    Herkanser uit ‘The Comeback Stage’ van Laura Tesoro. Gezegend met een stem waar menig rocker jaloers op is. En voortaan ook de negende winnaar van ‘The Voice van Vlaanderen’. Christophe (43) uit Roeselare blies zijn drie mannelijke concurrenten omver, tot z’n eigen verbazing. “Ik had niet verwacht dat het publiek op de oude rot zou stemmen”, vertelt de sympathieke West-Vlaming in dit eerste gesprek na z’n overwinning. Gaat hij z’n leven nu drastisch omgooien? En wat zou hij met die 25.000 euro prijzengeld doen?
  2. Van der Gijp & co op het matje geroepen na grap rond Bo van Spilbeeck: "Niemand snoert ons de mond"
    time-out

    Van der Gijp & co op het matje geroepen na grap rond Bo van Spilbeeck: "Niemand snoert ons de mond"

    De inmiddels beruchte transgendergrap rond Bo Van Spilbeeck in de Nederlandse talkshow Voetbal Inside op de commerciële omroep RTL, blijft nazinderen bij onze noorderburen. De ophef ontstond vrijdagavond toen analist René Van der Gijp inhaakte op het nieuws dat VTM-journalist Boudewijn van Spilbeeck voortaan door het leven gaat als vrouw. Dat was ook in Nederland groot nieuws, nadat Bo Van Spilbeeck en Cathérine Moerkerke te gast waren in het drukbekeken tv-programma De Wereld Draait Door.