© FA

Koning Filip schrapt familieleden uit stamboom op nieuwe website

Dat het na de troonswissel flink rommelt in de Belgische koninklijke familie is geen geheim meer. Maar op de nieuwe website van koning Filip is de link naar schoonzus Claire, schoonbroer Lorenz én hun kinderen nu zelfs volledig verdwenen. Dat ontdekte weekblad Story.

jva

Wie in het menu van de nieuwe officiële website van de Belgische monarchie op ‘koninklijke familie’ klikt krijgt een groot portret van koning Filip en koningin Mathilde. Daarnaast staan de foto’s van hun vier kinderen: prinses Elisabeth, prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore. Op elk lid van het gezin kan je klikken voor een biografie en meer officiële foto’s.

Het is duidelijk dat koning Filip van plan is om de koninklijke familie te beperken tot zijn eigen gezin. Wie meer wil lezen over zijn ouders of broer en zus moet doorklikken naar een volgende pagina. Daar staan drie (gedateerde) portretten: van koning Albert en koningin Paola, prinses Astrid en prins Lorenz en prins Laurent en prinses Claire. Opnieuw kan je doorklikken, maar opvallend: over schoonbroer Lorenz en schoonzus Claire kan je verder geen biografie of andere foto’s terugvinden. Ook alle informatie over hun kinderen is van de vernieuwde site verdwenen. Ook onder de rubriek ‘verjaardagen’ zijn hun namen geschrapt.

En dat is toch een opmerkelijke ingreep. Wie naar de site van de Nederlandse koninklijke familie surft, vind daar ook informatie en foto’s over alle schoonbroers en -zussen en alle neefjes en nichtjes van koning Willem-Alexander. Het Belgische hof liet aan Story weten dat op de nieuwe site gekozen is voor “de leden van de Koninklijke Familie met een officiële functie (en dus ook dotatie)”. Dat Albert en Paola een pagina behouden is “uit respect voor het voormalige Staatshoofd en zijn echtgenote”.

© www.monarchie.be

© www.monarchie.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER