© BELGA

Belgische topcoach Vital Heynen trekt vandaag naar Polen voor laatste gesprek: “Nog twee kandidaten”

Vital Heynen trekt vandaag naar Polen en zou er morgen een contract kunnen tekenen als bondscoach van de Poolse nationale mannenselectie. “Officieel zijn er nog twee andere kandidaten, pas morgen valt wellicht de beslissing”, aldus Heynen.

pdk

“Het klopt dat ik vandaag naar Polen trek voor een gesprek maar vandaag zal de beslissing nog niet vallen want er zijn officieel nog twee andere kandidaten”, aldus Vital Heynen. “Pas morgen valt de beslissing.”

De Limburger volgde pas begin vorig jaar Dominique Baeyens op bij de Red Dragons en leidde die naar een onverhoopte vierde plaats op het EK. Heynen maakte eerder al bekend dat hij zich kandidaat had gesteld om aan de slag te gaan bij de regerende wereldkampioen. Momenteel combineert hij zijn taak bij de Belgische selectie nog met die als coach van de Duitse titelkandidaat Friedrichshafen. Die functie zou hij na afloop van het seizoen wel moeten opgeven. Bovendien moet Heynen een afkoopsom betalen aan de Belgische federatie, die op zoek moet naar een vervanger in het vooruitzicht van het WK van september in Italië en Bulgarije.

“Het zou spijtig zijn moest Vital effectief afhaken, maar ons project loopt sowieso verder”, aldus captain Sam Deroo eerder al. “Feit is wel dat we een topcoach nodig hebben om verder te groeien. Maar zo zijn er nóg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer