© JoMo

District en middenstand rond de tafel over werken op Marnixplaats

De Antwerpse districtsvoorzitter Paul Cordy (N-VA) en de horeca van de Marnixplaats op Het Zuid hebben maandag rond de tafel gezeten over de werken op het plein. De lokale middenstand was niet te spreken over het gebrek aan inspraak bij de start van de werkzaamheden.

pvdp

Het was een constructief gesprek, waar later deze week nog een en ander over zal worden medegedeeld, klonk het maandagavond. Meer wilden beide betrokken partijen niet kwijt over de ontmoeting. De horeca op en rond de Marnixplaats uitte vorige week haar ongenoegen over de manier waarop de werken op het plein werden uitgevoerd.

Gebrekkige communicatie

Vooral de gebrekkige communicatie over de start van de werken en het gebrek aan inspraak over wat er gaat gebeuren, schoot bij nogal wat handelaars in het verkeerde keelgat.

“Er zijn al langer dan vijftien jaar plannen om het plein aan te pakken. Nu is het eindelijk zover, maar niemand heeft ooit de mening van de horeca gevraagd”, zei Johan Tisson, van het restaurant Lucy Chang op het plein, daar vorige week nog over.

Extra parkeerplaatsen

De middenstanders willen gehoord worden. De wens van de horeca om de extra ruimte rond het monument in het midden van het plein in te vullen als terras zal door het district worden bekeken.

Ook de vraag voor onder meer betere verlichting op het plein wordt onderzocht.

LEES OOK. Zo gaat de Marnixplaats er binnenkort uitzien

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER