© Jan Van der Perre

N-VA heeft plaatsen op lijst verdeeld: “We gaan voor ervaring en vervrouwelijking”

In de Handelsbeurs in Antwerpen heeft de Antwerpse N-VA-top de lijst voorgesteld waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober trekt. Bart De Wever: “We gaan voor ervaring en voor vrouwen op belangrijke plaatsen.” De burgemeester trekt de lijst. Na hem volgen Annick De Ridder en Nabilla Ait Daoud.

pvdp, il

Opvallend is dat plaatsen twee en drie worden ingevuld door vrouwen. Vlaams Parlementslid Annick De Ridder staat op twee, schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud op drie. “Wij staan voor meer vrouwen in de politiek”, zei burgemeester Bart De Wever. “Het wordt hoog tijd dat vrouwen meer belangrijke posities innemen.”

© Jan Van der Perre

Verder wordt de lijst aangevuld met schepen van Mobiliteit en Middenstand Koen Kennis (4) en schepen van Sociale Zaken Fons Duchateau (5). Lijstduwer is Vlaams minister Liesbeth Homans met voor haar schepen van Sport Ludo Van Campenhout.

De N-VA tovert dus voorlopig geen wit konijn uit zijn hoed. Bart De Wever: “Met deze lijst gaan we met ervaren mensen naar de kiezer. Zij hebben al bewezen dat ze een stad en Vlaanderen kunnen besturen.”

De burgemeester kondigde ook aan dat schepen van Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde na de paasvakantie zijn functie neerlegt. Dat nieuws op zich was eerder al bekend, nu is er duidelijkheid over de timing. Wellicht wordt hij niet opgevolgd en verdeelt de N-VA zijn bevoegdheden binnen het college.

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER