© JEFFREY GAENS

Berat Bicici eist hoofdrol op in Turkse Rangers - Eendracht Zelem: “We geven het niet op”

Berat Bicici van Turkse Rangers (4A) speelde zondag een opvallende rol in de wedstrijd tegen Eendracht Zelem. De middenvelder maakte een owngoal, scoorde de 1-3 én miste een strafschop bij een 2-5-achterstand. Turkse Rangers verloor de match uiteindelijk met 2-6.

Kristof JACOBS

“Na één minuut stond het al 0-1 en niet veel later al 0-2”, zegt de 20-jarige Genkenaar. “Dat het een owngoal van mij was? Dat klopt niet helemaal. De bal viel bij een voorzet in mijn voeten. Ik wilde die ontzetten, maar ik knalde tegen de rug van de keeper. Zo belandde de bal tegen de netten. Het was een heel ongelukkige tegengoal. Toen weer drie minuten later die derde goal viel, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.”

Toch zette Bicici zijn foutje recht en bracht hij de thuisploeg met de 1-3 even opnieuw in de wedstrijd.

“Dat was een mooie kopbalgoal”, zegt Bicici, die houtbewerking studeerde maar momenteel op zoek is naar een job.

“Bij een vrijschop liep ik goed in de rug van de verdediger en kopte ik knap binnen. Dat bracht ons even opnieuw in de match, maar spijtig genoeg vielen er voor de rust nog twee doelpunten aan de overkant. Al vind ik dat de ref ook wel beslissend geweest is met enkele rare beslissingen.”

Turkse Rangers begon vol goede moed aan de tweede helft, maar kon het tij niet keren. Bij een 2-5-stand kreeg Bicici vanop de stip nog dé kans om de wedstrijd wat nieuw leven in te blazen, maar hij trapte recht op de keeper.

“De staat van het veld was zeer slecht”, geeft hij tekst en uitleg. “Precies op de plaats van de stip was een put, maar ik mocht de bal er niet naast leggen van de scheidsrechter. Zo raakte ik de bal totaal verkeerd, waardoor die recht in de armen van de doelman belandde. Het was de eerste strafschop die ik miste, de vorige gingen er allemaal vlot binnen. Op dat moment wisten we wel dat de match gespeeld was. Maar de cijfers zijn zeker overdreven. Die eindronde? Dat moet onze ambitie blijven. We geven het niet op.”