Bij de laatste overval van de Bende van Nijvel vielen acht doden.
Volledig scherm
Bij de laatste overval van de Bende van Nijvel vielen acht doden. © Photo News

Extra speurders voor onderzoek naar Bende van Nijvel: "470 interessante tips binnengekomen" - Nabestaanden hopen op nieuw elan

Er zijn sinds de bekentenis van de 'Reus' eind vorig jaar niet minder dan 800 nieuwe tips over de Bende van Nijvel binnengekomen. 470 daarvan zijn interessant voor verder onderzoek, en het onderzoeksteam wordt daarom opnieuw uitgebreid. Bovendien verhuist het dossier ook naar het federale parket. Dat zei minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmorgen in de Kamercommissie Justitie.

79 reacties

  • Roger Willems

    6 jaar geleden
    Gewoon enkele privéspeurders inschakelen voor het goede resultaat! Zal echter niet gaan want dan valt de controle weg en kunnen ze niet "bijsturen".
  • danny meulders

    6 jaar geleden
    Pasen valt dit jaar op 1 april zou dat een teken aan de wand zijn ?
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    men is precies aan het wachten tot de daders postuum kunnen veroordeeld worden.opgelost dan,schuld vervalt bij overlijden van de dader....
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Meer dan dertig jaar later wordt nog steeds geblokkeerd dat het staatsapparaat de zevenkoppige draak die de Rijkswacht was, niet meer onder controle was. Er was de sectie drugs met commandand François en de "zware jongens" die vonden dat er te weinig Amerikaanse toestanden waren.
  • Jean Schoups

    6 jaar geleden
    Katholieken en liberalen hebben er alle baat bij dat doofpot gesloten blijft!!!