© Photo News

P&V Verzekeringen schrapt 300 banen tegen 2020

Verzekeraar P&V schrapt 300 banen tegen 2020. Dat deelde het bedrijf dinsdag mee op een bijzondere ondernemingsraad. In een persbericht verwijst P&V naar de snel veranderende verzekeringsmarkt, net als naar nieuwe markttrends en de lage rente. “Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat de klant andere verwachtingen heeft. De klanten vragen een meer persoonlijke en mobiele aanpak voor een betere prijs”, aldus het bedrijf.

Bovendien kampt ook P&V met de toenemende digitalisering. “Producten en diensten veranderen snel. Bovendien biedt de digitalisering heel wat opportuniteiten.”

“Als P&V Groep zijn we vandaag een financieel gezonde onderneming. We geloven in onze toekomst en beschouwen de uitdagingen als een opportuniteit om morgen een nog betere speler te zijn op de markt in het belang van onze klanten. Hiervoor zetten we vandaag noodzakelijke en concrete stappen”, zegt Hilde Vernaillen, CEO van de groep.

Om dat te doen, is het volgens P&V noodzakelijk “om de kostenstructuur op een concurrentieel niveau te brengen en te houden”. Daarom wil de groep haar personeelsbestand tegen 2020 met 300 voltijdse jobs verminderen. Ze wil het banenverlies niet via een collectief ontslag organiseren, maar via natuurlijk verloop, interne mobiliteit en eindeloopbaanregelingen.

Lonen

Tegelijk zal P&V ook de lonen van de medewerkers hervormen. Zij zullen “kostenefficiënt en concurrentieel verloond worden”. Daarover wil P&V vandaag nog gesprekken starten met de sociale partners.

Met dit transformatietraject voor het bedrijf moet P&V “in een snel veranderende markt een solide speler blijven”. P&V stelt vandaag 1.738 medewerkers te werk.

AXA

P&V is de tweede verzekeraar die honderden banen schrapt. Vorige week maakte AXA al bekend dat er tegen 2020 650 banen moeten verdwijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer