© Mummy Mumbles

Mama is hit op Facebook met 'twintig dingen die je moet weten na je bevalling'

Bevallen is geen pretje, daar hoeven we geen tekening bij te maken. Maar de Britse mama Bekki Pope besloot haar situatie, met alle details over bloed en lichamelijke ongemakken, met wat humor te bekijken. Haar Facebookpost 'twintig dingen om te weten als je net een baby hebt uitgeperst' werd al bijna 100.000 keer gedeeld en kreeg ook een vervolg.

tib

"De pijn na de bevalling", zo begint Pope, die zichzelf Mummy Mubles noemt op Facebook, haar eerlijke post. "Pijn. Erna! Wie wist dat? Toen God de vrouw maakte zodat ze kinderen kon baren, heeft hij ons zwaar liggen gehad".

"De eerste keer dat je naar het toilet gaat. Panikeer niet. Je krijgt niet nog een baby. Het lijkt wel zo. Je kont gaat er niet afvallen. Of misschien wel".

"Je baby ziet er een beetje raar uit. Mensen zullen zeggen dat hij schattig is en je respecteert hun mening, maar je weet dat ie eruit ziet als een kale, paarse opa met opgedroogd bloed aan zijn gerimpeld gezicht".

"Hun eerste grote boodschap is eigenlijk geen kaka. De verpleegsters sluipen 's nachts je kamer in, vullen je baby's luier met stroop en testen dan of je weet wat je er mee aan moet".

"Je eerste douche heeft veel weg van de film 'Carrie'. Dat is normaal. Het voelt alsof je voor altijd zal lopen als John Wayne, maar toch zal je je beter voelen na die douche".

"Het laat scheten. Het boert. Het hikt. Het maakt vreemde geluiden in zijn slaap. Je hoopt dat mensen weten dat het de baby is en niet jij".

"Iedereen die je ooit ontmoet hebt, wil naar het ziekenhuis komen om je te zien. Iedereen is superenthousiast als ze de kamer binnenkomen en jij bent VIP - very-in-pain".

"Maak je geen zorgen. Je bent geen supervrouw. Er bestaat niet iets zoals normaal of perfect. Niemand veroordeelt je. Iedereen weet dat jij verantwoordelijk kan zijn voor een ander levend wezen. Alles wordt elke dag gemakkelijker. Je hebt er net een baby uitgeperst. Er is niets wat je niet kan".

Ondertussen kreeg de populaire post ook een vervolg: "twintig dingen die je moet weten de dag nadat je bevallen bent" en "twintig dingen die je moet weten na je eerste week met je pasgeboren baby".

"Verpleegsters houden van pipi. Je moet plassen en alsof dat nog niet vernederend genoeg is, moet je dat in een kartonnen bakje doen waarmee je door de gang moet wandelen".

"Je hele lichaam bloedt. Breng maandverbanden mee: hele grote die op luiers lijken. Je zal er drie op elkaar leggen, want je vagina wil alles eruit wat hij de afgelopen negen maanden verzameld heeft. Je kan geen tampons gebruiken. Met alle respect, maar dat zou hetzelfde effect hebben als een potlood in een schoorsteen gooien".

"Eenmaal thuis met de baby, kijk je de hele dag tv. Je kijkt niet echt. Je staart in de richting van het scherm en je denkt aan de laatste keer dat je geslapen hebt en hoe geweldig dat was".

"Je kent de betekenis van de woorden 'persoonlijke hygiëne' niet meer. Tanden poetsen? Haar wassen? Douchen? Doen mensen dat nog?"

"Je huis is ziek. Het heeft overal babyspullen uitgekotst. Je weet van de helft niet wat het is of wanneer je het moet gebruiken. In het begin vind je het leuk om je baby aan te kleden. Na een tijdje kleed je hem in wat proper is. Als de baby meer draagt dan alleen een luier, is het een goede dag ".

"Hij heeft een rood vlekje boven zijn oog? Wat zou dat zijn? Moeten we naar het ziekenhuis? Moeten we een ziekenwagen bellen? Hebben we wel genoeg tijd om te wachten op een ziekenwagen?"

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer