De chirolokalen in Aarschot gingen volledig in vlammen op.
Volledig scherm
De chirolokalen in Aarschot gingen volledig in vlammen op. © Bollen

Huisarrest voor tiener (15) die vier brandstichtingen bekent

AarschotEen 15-jarige jongen die al opgepakt was omdat hij brand had gesticht in de lokalen van de chiro in Aarschot, heeft bekend dat hij ook drie andere brandstichtingen op zijn kerfstok heeft. Het gaat om de brand in een leegstaand huis in de Meertselstraat op 16 september, en de twee branden in een huis op de Liersesteenweg op 20 september en op 29 oktober. Dat meldt het Leuvense parket. De jongen kreeg van de jeugdrechter huisarrest en verschillende vormen van begeleiding opgelegd.

7 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Hou die maar goed in het oog!
  • Bob Bedford

    6 jaar geleden
    Huisarrest ? wat voor een straf is dat. Wat zou je ervan denken die jongen verplichten de rommel onder toezicht mee te helpen opkuisen tot het laatste stukske roet verdwenen is ? Ach ja...dat is kindermishandeling zeker ? Maar dan zal hij wel twee keer nadenken als hij maanden aan een stuk zou moeten kuisen en vegen !
  • Phil Duncan

    6 jaar geleden
    Dringend de wetten voor minderjarigen veranderen . Nu is kennelijk alles gepermitteerd en de straffen , lol straffen , zijn belachelijk , te belachelijk voor woorden .
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Huisarrest met een briquet in zijnen broekzak zeker.
  • Peggy Geerts

    6 jaar geleden
    Huisarrest ? Wat een straf ... een lachertje ... moet die jongen dan niet naar school ? Oja , dat is niet nodig , er is hier geen schoolplicht maar wel leerplicht ! Die zal blij zijn dat hij gewettigd thuis mag blijven .