Slaat de politiek correcte slinger door?
Canadese premier Trudeau corrigeert vrouw: "Zeg niet 'mankind', maar 'peoplekind'"

De Canadese premier Justin Trudeau heeft op een bijeenkomst met burgers een vrouw terechtgewezen omdat ze het woord 'mankind', nochtans de geijkte Engelse term voor 'mensheid' had gebruikt. "Zeg liever 'peoplekind'", aldus Trudeau, "dat is inclusiever". De premier kreeg op sociale media heel wat kritiek te slikken voor zijn 'verbetering'. 

27 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Misschien het woordenboek eens uitpluizen en alles aanpassen aan de 'evolutie' (laat me niet omver vallen van het lachen!) van de mens. Om te beginnen hij en zij weg, dat wordt gewoonweg het. Een appelsien word gewoonweg een sien, niets te maken met appel, enz.
  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    6 jaar geleden
    De politiek-correcte ontaarding dreigt echt pathologisch te worden......
  • Jan Uyttebroeck

    6 jaar geleden
    Dat is gewoon een schande ,Dat is iedereen in zijn gedachte patroon te dringen .En zo proberen gelijk te halen.
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Zo iemand wordt een 'purple poodle' genoemd. Een naam die nog onbekend is hier maar in opmars. Net zoals de overgevoelige en altijd op hun teen getrapte millenials 'snowflakes' genoemd worden. Trudeau probeert krampachtig toonaangevend te doen en daarmee populair te worden maar hij heeft er niets van begrepen, totaal niets. Wat gaat hij doen met het woord woMAN ? Wowo van maken of zo ? Wat een loser.
  • CV DL

    6 jaar geleden
    Alleszins het woord 'mensdom' past bij hrm