© rr

Nieuw online aanmeldingssysteem secundair onderwijs: zo schrijft u in vijf stappen uw kind in

Vanaf dit jaar werken 46 van de 66 secundaire scholen in Antwerpen met een nieuw online aanmeldingssysteem. Ouders die hun kind voor het schooljaar 2018-2019 willen inschrijven voor het eerste jaar middelbaar onderwijs moeten dit vanaf nu online doen. Met dit systeem krijgt iedereen dezelfde kans om zijn of haar kind in te schrijven in de school van voorkeur, en zo wachtrijen aan de schoolpoort te vermijden.

Nathalie Van Laer

Gaat uw kind volgend schooljaar naar het eerste jaar secundair onderwijs? Volg dan deze vijf stappen om hem of haar in te schrijven.

1) Maak een lijst met voorkeursscholen.

2) Op http://meldjeaan.antwerpen.be vindt u terug welke scholen werken met online inschrijvingen.

3) Secundaire scholen die werken met ‘Meld je aan’:

1. Online aanmelden tussen 8 februari 2018 vanaf 9.30 uur en 27 februari 2018 tot 17.00 uur op http://meldjeaan.antwerpen.be.

2. Op school inschrijven tussen 21 april 2018 en 16 mei 2018. Hiervoor moet u een afspraak maken met de school. Het nieuwe aanmeldingssysteem verdeelt de plekken volgens voorkeur en toeval.

4) Secundaire scholen die nog werken met rechtstreekse inschrijvingen:

Op school inschrijven tussen 21 april 2018 vanaf 13 uur en 16 mei 2018 tot 16 uur. Hier verlopen de inschrijvingen chronologisch. Wie eerst komt, krijgt eerst plaats.

5) Hebt u uw kind ingeschreven in een school die met online aanmeldingen werkt, en een school die nog met rechtstreekse inschrijvingen werkt, moet u dit laten weten aan beide scholen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER