Duizenden huisartsen krijgen dit voorjaar een rapport toegestuurd van de ziekteverzekering over hun voorschrijfgedrag. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) hoopt zo waar nodig het voorschrijfgedrag van dokters te kunnen bijsturen.
Volledig scherm
Duizenden huisartsen krijgen dit voorjaar een rapport toegestuurd van de ziekteverzekering over hun voorschrijfgedrag. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) hoopt zo waar nodig het voorschrijfgedrag van dokters te kunnen bijsturen. © Photo News

De Block geeft huisartsen score op voorschrijfgedrag: "Altijd geweten dat Big Brother over onze schouder meekeek"

Duizenden huisartsen krijgen dit voorjaar een rapport toegestuurd van de ziekteverzekering over hun voorschrijfgedrag. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. 

144 reacties

  • robert stijnen

    6 jaar geleden
    Mevr Maggy De Block u controleert wel de artsen maar wanneer gaat u eens maatregelen nemen tegen pesten op het werk Mijn directie pest mij al van in 2008 om toch maar op pensioen te gaan (werken tot 65 min ) Zo heb ik asbest moeten verwijderen is mijn bevoegdheid niet mijn arts heeft geen verhaal en dus moet ik ziekteverlof nemen ook de arbeidsgeneesheer kan niets ondernemen en wat zijn nu u reacties Wel ik ga artsen controleren wanneer gaat u deze directies eens controleren ?
  • Dimitri De Clercq

    6 jaar geleden
    Het gaat hier over overheidsgeld. Belastingsgeld dus. Mag wat gecontroleerd worden toch ?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Blijkt nu uit een studie dat er 75% minder griep zou zijn als iedereen met griep gewoon een week thuis zou blijven. Heel wat minder verloren arbeidsdagen. En dan is er nog de besparing bij die griep gevallen waar complicaties optreden. Die huisartsen moeten juist aangemoedigd worden om minstens een week voor te schrijven.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Vorige week naar het ziekenhuis geweest voor klein gesprek van 10 min ivb met de blaas en 90 euro kwijt. Vandaag moest ik terug voor een onderzoek van 20 min en 168 euro kwijt , grote schande , enkel voor vreemdelingen en uitschot aan het OCMW is hier alles gratis en de gewone mag hier voor opdraaien.
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Verplicht de specialisten en tandartsen betalingen te aanvaarden via bankcontact in plaats van cash, je begrijpt wel waarom.
  1. “De chemopil die ik niet innam staat nu voor mijn geluk”: bij kanker kan minder behandelen soms juist beter zijn
    PREMIUM

    “De chemopil die ik niet innam staat nu voor mijn geluk”: bij kanker kan minder behandelen soms juist beter zijn

    Kortere chemokuren, geen bestraling of niet opereren: voor sommige kankerpatiënten blijkt minder behandelen de beste aanpak te zijn. Het vergroot hun levenskwaliteit terwijl hun overlevingskans níet daalt. En het bespaart de maatschappij mogelijk miljoenen euro’s. Bij zes kankersoorten wordt de nieuwe trend ‘de-escalatie’ al toegepast en zijn de resultaten veelbelovend. Meerdere experten leggen uit hoe het werkt: “We kunnen op alle fronten winnen.”
  2. Peter Ketelslegers schrijft wanhopige brief aan Maggie De Block na zoveelste aanval clusterhoofdpijn: “Waarom word ik niet geholpen?”
    Binnenland

    Peter Ketelsle­gers schrijft wanhopige brief aan Maggie De Block na zoveelste aanval cluster­hoofd­pijn: “Waarom word ik niet geholpen?”

    De Limburgse Peter Ketelslegers heeft een open brief gepost op Facebook waarin hij minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) oproept om ernstig zieke patiënten zoals hij niet te laten stikken. De man uit Diepenbeek die lijdt aan een hevige vorm van clusterhoofdpijn, deed dat na de uitzending van ‘Van Gils en Gasten’ waarin Bo Van Spilbeeck vertelde over haar transitie tot vrouw en de operaties die ze daarvoor zal ondergaan. Ketelslegers vindt het niet kunnen dat wat hij “luxeoperaties” noemt wél terugbetaald worden en patiënten zoals hij níéts terugtrekken.