© belga

Problemen met afgeluisterde gesprekken leiden tot uitstel in proces over diamantroof Brussels Airport

De pleidooien in het proces over de diamantroof worden uitgesteld naar 28 maart, omwille van problemen met de afgeluisterde gesprekken.

Bij de overval op 18 februari 2013 gingen acht gewapende en gemaskerde mannen ervandoor met 37 miljoen euro aan diamanten uit een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss. Op het proces voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten zestien mannen en drie vrouwen zich verantwoorden voor hun beweerde aandeel in de overval en de heling van de buit. Zij ontkennen bijna allemaal enig aandeel gehad te hebben in de feiten.

Het parket Halle-Vilvoorde heeft vorige week celstraffen van één tot acht jaar gevorderd tegen de negentien verdachten. Voor de personen die rechtstreeks betrokken zouden geweest zijn bij de overval en de voorbereiding ervan, zoals Fransman Marc Bertoldi, eiste substitute Chloé Callicis vijf tot acht jaar cel. Voor zij die een aandeel zouden gehad hebben in de heling van de buit, vroeg het parket celstraffen van één jaar tot drie jaar, en voor een vrouw die een beperkte rol had gespeeld, enkel een opschorting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer