© Patrick Meylaerts

Natuurvereniging Orchis verkoopt streekeigen bomen en struiken

De natuurvereniging Orchis wil het aanplanten van streekeigen plantensoorten in tuinen stimuleren, waardoor het natuurlijk evenwicht wordt vergroot. Daarom verkopen zij streekeigen bomen en struiken.

Patrick Meylaerts

Planten hebben een positieve invloed op de in Vlaanderen geplaagde luchtkwaliteit. Ze nemen verontreiniging en fijnstof op uit de lucht en helpen ook de verdere opwarming van de aarde mee beperken. Wie planten aankoopt, steunt Orchis en de bescherming van de natuur in Limburg, maar versterkt ook de natuur in zijn plaatselijke omgeving. Onze tuinen zijn immers de verbindingsschakels tussen verschillende natuurgebieden.

Er kunnen planten besteld worden tot 18 februari. Je kan die rechtstreeks bestellen via de website van Orchis www.orchisvzw.be of met een bestelformulier dat je kan afhalen op de Milieudiensten in de gemeenten Bilzen, Riemst, Zutendaal, Lanaken, Kortessem, Hoeselt, Diepenbeek en Heusden-Zolder.

Voor meer inlichtingen kan u terecht op de website: www.orchisvzw.be of via 089/50.10.19 of e-mail patrickorchis@gmail.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer