© Photo News

Laurens Ten Dam (35) gaat nog een jaar door: “Kan jongeren nog van dienst zijn”

Wielerploeg Giant-Alpecin heeft de contracten van de Nederlandse wielrenners Roy Curvers en Laurens ten Dam verlengd. Beide renners blijven nog een jaar in dienst van het team van manager Iwan Spekenbrink, dat volgend jaar als Sunweb door het leven gaat. Dat bevestigde Giant-Alpecin dinsdag. Ten Dam liet dinsdag in de Nederlandse krant De Telegraaf weten de Tour de France van 2017 als een mooi eindpunt van zijn loopbaan te beschouwen.

De 35-jarige Ten Dam is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Giant-Alpecin. “Tijdens de Tour realiseerde ik me dat ik nog een jaar door wilde op de fiets. Ik merkte dat ik de jongere renners nog van dienst kon zijn. Dat Wilco Kelderman onze ploeg gaat versterken heeft me bovendien nog wat extra motivatie gegeven. We krijgen nog meer een ploeg voor de grote rondes”, aldus Ten Dam, die volgens de ploegleiding in kleinere etappekoersen voor een top tien-notering kan gaan.

Curvers, al jaren de wegkapitein van de ploeg, wordt in december 37 jaar. “Het was geen moeilijke keuze of we met Roy door wilden”, aldus ploegleider Rudi Kemna. Het wordt het tiende seizoen voor Curvers in de ploeg, die bij zijn komst nog Skil-Shimano heette. “Ik heb altijd het vertrouwen gevoeld van de ploeg en dat spreekt ook uit deze contractverlenging”, meldde Curvers. “We ontwikkelen ons met toprenners en jongeren die op het punt van doorbreken staan. Ik kijk er naar uit om een bijdrage daaraan te leveren.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer