AP
Volledig scherm
© AP

Hoeveelheid noordpoolijs bereikt nieuw dieptepunt voor januari

Het noordpoolijs bereikte vorige maand een nieuw dieptepunt. Ook aan de Zuidpool zat het ijs dicht bij een record.

10 reacties

  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Met dank aan Trump en onze Schauvliege Die er alles aan doen om de natuur nog verder te vernietigen! Geen enkele boom of bos en inwoners zijn nog veilig voor Schauvliege! En dan maar klagen dat de luchtkwaliteit niet goed is in België?!! Wij hebben als inwoners blijkbaar niets te zeggen !!!
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Het aantal klimaatontkenners (opwarming veroorzaakt door de mens),bereikt helaas weer een nieuw hoogtepunt.Wat argumentjes bijeen sprokkelen en aan elkaar plakken en zo een eigen 'wetenschappelijke' visie erop nahouden..zo doorzichtig!
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Even gecheckt wat het zee-ijs de laatste jaren heeft gedaan. Het Noordpool zee-ijs volgt de dalende lijn van de laatste decennia, voornamelijk door warmere waters die de Noordelijke IJszee bereiken. Het Zuidpool zee-ijs was de laatste decennia sterk toegenomen, bijna evenveel als dat van de Noordpool is afgenomen, maar heeft in 2016 en 2017 een spectaculaire duik genomen, mogelijk als gevolg van de bijzonder sterke El Niño van die jaren.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Op de zuidpool smelt het ijs door de vulkanische activiteiten , het warmt het zeewater op en dus smelt het ijs . De noordpool smelt dan weeral door het steeds warmere zee water uit de Caraïben dat steeds hoger in het N geraakt , iets wat al x aantal keren gebeurt is op deze planeet ! Om de 600.000j veranderd de hoek van de aard as en de baan om de zon , dit veranderd het klimaat op onze planeet !
  • Benny Vandenberghe

    6 jaar geleden
    Tijd om verplicht zwemlessen in te lassen in de kleutertuin