Foto BELGA
Volledig scherm
© Foto BELGA

OPINIE: "De apartheidsschooltjes van Francken zijn voor niemand nodig"

Een studie besteld door UNIA uitgevoerd door onze gerenommeerde universiteiten bevestigt nog maar eens zwart op wit wat niemand die onderwijsbeleid opvolgt ook maar enigszins verbaast: kinderen met een migratieachtergrond hebben meer kans op een B- of C-attest dan hun Vlaamse collega-leerlingen. Ze veranderen vaker van ASO naar TSO en BSO en doen minder vaak hun jaar over in ASO. Hetzelfde lot is kinderen met een beperking beschoren.

109 reacties

  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    zoals steeds is het heel simpel: doe exact het tegengestelde van wat groen voorstelt, en we zijn goed bezig voor de toekomst van ons onderwijs.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Groen en unia, dan lees ik de rest niet eens: bedrog, leugens,zelfhaat en weg-met-ons, meer is dat niet.Puur tijdverlies en wij hebben wel zinniger dingen te doen zoals het hoofd boven water houden omdat dat politiek crapuul ons besteelt waar we bijstaan!
  • najima El jalti

    6 jaar geleden
    Er moeten Islamscholen opgericht worden waar onze leerlingen eerlijk en goed worden opgeleid!
  • Gil Beullens

    6 jaar geleden
    Het gaat hier niet om de kansen die niet gegeven worden maar om de kansen die niet gegrepen worden...
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Mevrouw Meuleman, ga eens een jaartje lang in een Brusselse school voor de klas staan. Het mag zelfs in een andere stad zijn, en dan zal u wel anders spreken. Nu wil u enkel de wet spellen. Er is dringend nood aan de "essentie" van een school : "leren"in alle vormen en dat is nu bijkomstig geworden.