© AP

Magic Johnson krijgt zware boete...omdat ie tegenstander compliment geeft

Een compliment kost geen cent, behalve als je Magic Johnson heet. De huidige sportief voorzitter van de LA Lakers kreeg een boete van 40.300 euro nadat hij een speler van een andere ploeg met zichzelf had vergeleken. Mag niet, en dus mag Johnson zijn portefeuille opentrekken.

(belga)

Magic Johnson kent u vooral als basketter, maar sinds februari 2017 is hij sportief voorzitter bij de Lakers. Een functie waarin hij zijn -soms uitgesproken- mening vaak voor zich moet houden.

Dat ondervond de intussen 58-jarige Johnson nog toen hij de loftrompet bovenhaalde over de 23-jarige Giannis Antetokounmpo van Milwaukee. De Griek is een van de rijzende sterren uit de NBA. “Zijn balcontrole en passes zijn ver boven het gemiddelde. Dat kon ik niet. Maar zijn spelinzicht, basketintelligentie, zijn creativiteit, dat hebben we gemeen. Ik ben blij dat hij in het All-Star Game mag starten, hij verdient dat”, aldus Johnson, die nog een stapje verder ging. “Hij wordt een kampioen, hij gaat Milwaukee op de kaart zetten en hen op een dag de titel bezorgen.”

© AP

Veel lof dus, en dat mag volgens de NBA-regels niet: het is bestuurslui niet toegestaan om zich publiekelijk uit te spreken over spelers die bij andere ploegen onder contract liggen. Het is trouwens niet de eerste keer dat Magic Johnson zichzelf in de problemen praat: in april vorig jaar al kreeg hij al een waarschuwing nadat hij over een vrije speler praatte. De straffen die daarop staan zijn niet min: naast boetes uitdelen kan de NBA zelfs verbieden om nog spelers aan te trekken.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer