BELGA
Volledig scherm
© BELGA

België op een na traagste economische groeier van hele eurozone

De economische groei in de Europese Unie neemt toe, maar België is wel een van de slechtste leerlingen van de hele klas. Dat voorspelt de Europese Commissie in haar nieuwe economische vooruitzichten. De economische groei in ons land zou dit jaar 1,8 procent van het bbp bedragen, waarmee het op een na slechtste resultaat van de hele eurozone wordt opgetekend.

92 reacties

  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Dus niet iets om fier op te zijn,verre van zelfs.Onze exellenties krijgen het zwart op wit en blijven toch maar roepen dat ze het oh zo goed doen?
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Aangezien deze regering weet dat er veel meer jobs zijn bijgekomen, veel minder werklozen zijn en de belastingen op arbeid de hoogste zijn van Europa moeten ze wel de conclusie trekken dat niet iedereen zijn belastingen correct betaald.
  • bert paulussen

    6 jaar geleden
    Na deze schamele economische "prestatie" durft onze regering dan nog op haar borst kloppen, en zeggen dat ze zeer goed bezig zijn. De schaamte voorbij...
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Duitsland boert vooral goed voor de ondernemers, stavros kanakaris. Maar vraag het niet aan de gepensioneerden. Die zijn nog slechter af dan bij ons. En ook niet aan de 5 miljoen werkende armen met flexi jobs. In Duitsland is de armoede onder de ouderen dubbel zo hoog dan bij ons. En heb je oudjes die in de vuilbakken schoffelen op zoek naar iets eetbaars. Of leeg goed verzamelen om aan een extra centje te geraken. In het land met de sterkst presterende economie en een handelsoverschot.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Blijven stemmen voor nva en we gaan ons nog kapot lachen van miserie.