Dit zijn de leukste en vriendelijkste steden ter wereld

Naar jaarlijkse gewoonte heeft het Britse reismagazine Time Out zich gebogen over de leukste en vriendelijkste steden ter wereld op dit moment. Om tot een ranglijst te komen, werden 15.000 mensen in 32 verschillende steden bevraagd over de levenskwaliteit in hun stad. Ze moesten onder meer punten geven op het aanbod eten en drinken, maar ook vertellen hoe gelukkig ze zich voelden en hoe vriendelijk de mensen er zijn. Dat plaatste Chicago op nummer één. Voor Belgische steden is geen plaats in het overzicht.

vwh

1. Chicago

Inwoners zijn vol lof over de grootste stad in de Amerikaanse staat Illinois. Vooral op het gebied van food en bars scoort Chicago uitmuntend. De mensen die er wonen zijn trots op hun woonplaats, waar het leven betaalbaar is. Het enige minpuntje hier: de stad heeft nog wat in te halen wat veiligheid betreft.

2. Porto

In het Portugese Porto zijn de locals blij dat ze zo vrij zijn om zichzelf te zijn. Hier moet je trouwens zijn als je goedkoop wil uitgaan. Een avondje stappen kost gemiddeld 37 dollar, dat is omgerekend 30 euro. Dit is trouwens dé plek als je nieuwe vrienden wil maken.

3. New York

Het allerbeste nachtleven? Dat vind je volgens de peiling in the big apple en ook voor cultuurliefhebbers is er heel wat te beleven. Dat je er vrienden zal aan overhouden, valt echter te betwijfelen. De stad scoort slecht als het aankomt op sociale contacten, net als Washington.

4. Melbourne

Mensen in de Australische stad voelen zich meestal blij zonder meer. Nergens anders in de gescreende steden is het gelukkige gevoel groter dan hier. Daarnaast is de stad rijk aan interessante eet- en drinkgelegenheden en is sociaal zijn de norm.

5. Londen

Of het nu een theatervoorstelling is of een hip nieuw restaurant: 86 procent van de bevraagde Londenaren geven aan dat er altijd wel iets te doen is in hun stad. Waarom dan maar een vijfde plaats? Veel inwoners voelen zich gestresseerd, onder meer omdat de huurprijzen de pan uitswingen.

6. Madrid

Zin in zon? In Madrid is ze vaak van de partij. Je culturele honger stillen? In de Spaanse hoofdstad heb je keuze te over. En als je maag echt rammelt, zijn er honderden restaurantjes waaruit je kan kiezen.

7. Manchester

Ga je naar het Britse Manchester en wil je jezelf onderdompelen in de lokale gewoonten, dan kan je maar beter tijd nemen voor een kopje thee. De inwoners vinden het subliem om bij te praten met een kopje in hun hand. En dat maakt hen gelukkig.

8. Lissabon

Dit is de tweede Portugese stad in de ranglijst. In de hoofdstad is het volgens inwoners makkelijk om vrienden te maken of de liefde te vinden. Tip voor reizigers met deze zonnige bestemming voor hun volgende citytrip: een avondje uit kost gemiddeld 37 euro.

9. Philadelphia

Als je wandelt in the streets of Philadelphia, kruis je het pad van gelukkige inwoners. Hun stad is betaalbaar om in te leven en dat heeft een positief effect op hun humeur.

10. Barcelona

Vergeet de Catalonië-crisis: de Spaanse stad bruist van de heerlijke restaurantjes en de vele culturele mogelijkheden die zowel locals als toeristen tevreden stemmen.

Bekijk hier de volledige top 32 van vriendelijkste steden ter wereld, met Parijs als de dichtste bij huis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer