Rex Tillerson tijdens een persconferentie in Colombia.
Volledig scherm
Rex Tillerson tijdens een persconferentie in Colombia. © EPA

Amerikaanse topminister: "We zijn niet beter voorbereid op nieuwe Russische poging verkiezingen te beïnvloeden"

Volgens Rex Tillerson, Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, staan de VS er vandaag niet beter voor dan twee jaar geleden om te voorkomen dat Rusland zou proberen de verkiezingen te beïnvloeden. In november staan er tussentijdse verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, de zogenaamde midterms, op het programma.

9 reacties

  • jean petermans

    6 jaar geleden
    Logisch toch als je met een president opgescheept zit die de eerdere inmenging met alle kracht blijft ontkennen!
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    "...op een nieuwe poging..." Ergo: het is dus al eens gebeurd. Duidelijker kan het niet.
  • Rik Connaerdt

    6 jaar geleden
    Wat Tillerson hier zegt is duidelijk: de Amerikaanse verkiezingen zijn beïnvloed door Rusland. Ergo, de huidige president is verkozen met actieve steun van het Russische regime (die hackers en fake news verspreiders waren geen amateurs, maar handelden in opdracht). Eigenlijk is de hele Trump-administratie dus niet niet wettig handelt. Ik geloof dat er nieuwe presidentsverkiezingen op komst zijn.
  • Karl Renier

    6 jaar geleden
    nog 1 die spoedig zijn C4 zal krijgen
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    super belachelijke usa ! ze hebben ook geen enkel vertrouwen in de bevolking en zijn stemmingsgedrag ! trouwens, indien het zo gemakkelijk is om die verkiezingen te beïnvloeden dan is het ook zo gemakkelijk voor CIA/NSA om dat te doen hé ! dus zeeggen ze impliciet zelf dat ze het kunnen en ze doen er niets aan !? ik heb geen enkel vertrouwen meer in usa en zijn taktieken, demokratie hahaha !