Politie arresteert man uit ‘Faroek’ die vrouw in Hasselt probeerde te verkrachten

De politie heeft woensdag in een hotel in Sint-Truiden de verdachte kunnen oppakken van een verkrachtingspoging in Hasselt. Het opsporingsprogramma Faroek op VTM had er onlangs een uitzending aan gewijd. Vorige vrijdag was er nog een grote politieklopjacht op de man in Sint-Truiden, maar toen kon hij uit de handen van de politie blijven. Momenteel wordt hij verhoord en zal hij voor de onderzoeksrechter in Hasselt moeten verschijnen. Dat heeft het parket van Limburg bevestigd.

neac/nv

De man werd zonder geweld in het hotel in de boeien geslagen. In Faroek had de politie beelden vrijgegeven van de man die in de nacht van 26 op 27 augustus 2017 een vrouw in Hasselt probeerde te verkrachten. Het slachtoffer en haar belager liepen te voet naar het station, nadat ze eerst samen in een frietkraam hadden gegeten. Onderweg wilde de man zich aan haar vergrijpen, maar de jonge vrouw verzette zich hevig en begon te roepen. Een buurtbewoner zag de feiten gebeuren en schreeuwde dat de man ermee moest stoppen, waarna de hulpdiensten gebeld werden. De verdachte sloeg op de vlucht.

De politie kreeg na een oproep in de uitzending van het VTM-programma ‘Faroek’ vorige week dinsdag heel wat tips binnen, waarna de politie een heuse klopjacht startte in het centrum van Sint-Truiden. Ondanks de inzet van een politiehelikopter, speurhonden en tal van politiemensen kon de verdachte toen ontkomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen