Wie is drugskoning ‘Frank de Tank’?

© hbvl

thumbnail:
thumbnail: null

Drugsbendes in Antwerpen zaaien onrust via pamfletten met doodsbedreigingen. De namen op de lijst hebben één ding gemeen: ze behoren tot de entourage van ‘Frank De Tank’. Frank de wie?

mg

‘Dood aan informanten’, staat er te lezen op het pamflet. En dan negen namen van mensen uit het drugsmilieu. Frank ‘de Tank’ V. zelf staat ook op de lijst. Dat werd bevestigd aan Gazet van Antwerpen (GvA). De man is een beruchte drugskoning uit Antwerpen en de hoofdverdachte in een grote cocaïnesmokkel. De personen op de lijst hebben allemaal, op één persoon na, verklaringen afgelegd aan de politie over andere drugstrafikanten.

Volgens GVA lagen de drugsbarons Nordin E.H. en Ramzi E.O. in ruzie met Frank de Tank over een slecht gelopen drugsdeal. De twee zouden de groep rond Frank V. ingehuurd hebben om cocaïne te halen uit de haven van Antwerpen. Ze betaalden hem een voorschot van 400.000 euro. De uithaling kon niet doorgaan, en Nordin E.H. wou het voorschot terug. Frank V. weigerde omdat hij kosten had moeten maken ter voorbereiding van de klus.

Drugsoorlog

Daarop escaleerde het geweld in Antwerpen. Tussen juli 2016 en september 2017 telde de federale politie achttien gewelddadige incidenten. Vandaag veroordeelde de correctionele rechtbank van Antwerpen Parfait M. en zijn kompaan Yassine E.Y. uit luik voor een aanslag op de woning van Frank de Tank.

In de nacht van 25 op 26 februari 2017 werd rond 4.45 uur geschoten op de inkomhal van een appartementsgebouw aan de Schotensteenweg in Brecht. Er werden ook twee molotovcocktails tegen de gevel gegooid, maar er brak geen brand uit. In het gebouw woonde Frank ‘de Tank’ V, maar de man was eerder verhuisd.

'My life, my rules'

Dat de drugskoning niet met zich laat sollen, wisten al zijn rivalen en vrienden. Naast zijn drugsnetwerk, ging 'de Tank' vooral prat op zijn vrijheid. Zo gebruikte hij de openbare weg meermaals als racecircuit om met snelle wagens 'The Fast en the Furious' na te spelen. Frank V. spendeerde riante sommen aan de glimmende sportbakken, die hij ging uittesten in België, Saint-Tropez en Duitsland.

De tekst die hij enkele jaren geleden zelf op zijn Facebook-pagina - die inmiddels verwijderd is - plaatste, typeert de levensvisie van 'de Tank' nog het meest: 'Ik werd geboren zonder het te vragen. En ik zal sterven zonder het te willen. Dus laat me minstens leven zoals ik het wil. Ik ben hier niet op de wereld om te zijn hoe anderen het willen. En als je mij niet graag hebt, schrijf dan alles wat je niet bevalt aan mij op een briefje. Vouw het helemaal op. En steek het in je gat. Want het interesseert mij geen REET. Wat je van mij denkt. My Life. My Rules.'