Genkse bedrijven engageren zich om technologische opleidingen te ondersteunen

Op het Genkse Thorpark hebben 55 bedrijven een technologietalent-charter getekend. Het is de lancering van het ecosysteem op de T2-campus die er eind augustus de deuren opent. De ondernemers engageren zich met het charter om hun schouders te zetten onder opleidingen die straks op de campus gegeven worden. Het gaat om technologische opleidingen op maat van het bedrijfsleven.

Door de samenwerking met bedrijven kan de T2-campus technologische opleidingen op maat aanbieden. "Ook zoeken we samenwerking op het vlak van infrastructuur, mentorschap en netwerken. We merken dat er veel enthousiasme bestaat bij de Limburgse bedrijven om op techtalent in te zetten", zegt Ruben Camps, projectleider.

Het T2-innovatieteam deed de afgelopen maanden een rondvraag bij heel wat technologiebedrijven, kennisinstellingen en scholen in de regio om te achterhalen welke technologische competenties nodig zijn. Zo kan de T2-campus gericht investeren in technologieën die de regio doen groeien. "Onze ambitie is om ons netwerk nog verder uit te breiden in aanloop naar de opening van de T2-campus dit najaar", aldus Camps.

Het project wil technisch talent op maat afleveren. "Je kan wel zeggen dat wij hier het nieuwe goud gaan ontginnen", zegt T2-manager operations Stef Vermeulen. "Uiteraard blijven we ook sterk inzetten op de technologische opleidingen die vandaag al gevraagde profielen afleveren op de arbeidsmarkt."

De T2-campus opent eind augustus en zal in september de eerste trainees ontvangen. Dagelijks worden er maar liefst 1.300 trainees in de techlabs op het Genkse Thor Park verwacht. De T2-campus is een project van VDAB, SYNTRA LImburg en de stad Genk in het kader van het Strategisch Actieplan voor Limburg (SALK).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer