Direct naar artikelinhoud
Duterte

Korte metten met smokkelwaar: Duterte vernietigt 30 luxewagens

De Filipijnse president Rodrigo Duterte liet een bulldozer los op 20 luxe-wagens.Beeld AFP

De excentrieke Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft 30 luxe-wagens laten vernietigen door een bulldozer. Die zouden illegaal het land zijn binnengekomen. Een signaal voor de onderwereld.

BMW, Mercedes, Jaguar, Lexus en zelfs één blitse Corvette Stingray. Twintig van dat soort luxe-wagens zijn in de Filipijnen op mediagenieke wijze gesloopt. De Filipijnse president Rodrigo Duterte liet er namelijk een bulldozer over rijden in hoofdstad Manilla, aan het hoofdkantoor van de douane. In de havens van Davao en Cebu zijn nog eens tien luxewagens vernietigd. Die zouden allemaal illegaal het land zijn binnengebracht.

20 luxe-auto's, klaar voor de schroothoopBeeld EPA

De opvallende sloop gebeurde ter ere van de 116e verjaardag van de Filipijnse douane. Duterte stuurde daarmee een signaal uit naar drugsverslaafden, smokkelaars en andere criminelen. "Dit soort misdaden zijn al eeuwen aan de gang. Het moet stoppen", aldus Duterte.

De excentrieke president staat erom bekend een bikkelharde war on drugs and crime te voeren. Zijn smaak staat misschien minder op punt. Zo vergeleek de man zichzelf vorig jaar met Hitler. "Als Duitsland geen Hitler had gehad, dan hadden de Filipijnen er één. Hier zijn drie miljoen drugsverslaafden. Ik slacht ze met plezier af.”