De Brusselse burgemeester Philippe Close. Begin juli verkondigde Close dat de stad Brussel 326 van haar 800 mandaten zou schrappen. Dinsdag is op een eerste evaluatie met de verschillende fractievoorzitters gesteld dat uiteindelijk bijna 450 mandaten verdwijnen.
Volledig scherm
De Brusselse burgemeester Philippe Close. Begin juli verkondigde Close dat de stad Brussel 326 van haar 800 mandaten zou schrappen. Dinsdag is op een eerste evaluatie met de verschillende fractievoorzitters gesteld dat uiteindelijk bijna 450 mandaten verdwijnen. © Photo News

Brussel houdt grote schoonmaak: al 450 bestuursmandaten geschrapt

Een half jaar na aankondiging heeft Brussels burgemeester Philippe Close (PS) zijn hervorming zo goed als rond. In totaal verdwijnen bijna 450 bestuursmandaten. Dat meldt De Morgen vandaag.

49 reacties

  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    Dat werd tijd en hopelijk wordt deze grote kuis verdergezet. Moest de gewone sterveling weten hoe er in die ontelbare overbodige en niet-functionerende openbare besturen met belastinggeld werd gesmost, hij zou wekenlang mottig in bed moeten blijven liggen. Hebben hebben hebben, pakken pakken pakken en liefst zonder er iets voor te moeten doen. Een moderne democratie onwaardig.
  • Bert Vannoppen

    6 jaar geleden
    Hoeveel brengt dit de schatkist op en Wanneer volgt Wallonië?
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Niet genoeg!! Een bestuursraad heeft aan maximaal DRIE bekwame bestuurders meer dan genoeg om efficiënt te werken, géén 12!! Maar om aan het infuus met vlaams geld te kunnen blijven hangen moeten de leugenaars toch de indruk geven dat ze moeite doen, nietwaar? Ze zullen wel zorgen dat alle franstalige graaiers kunnen blijven teren op vlaams geld!
  • walter boelen

    6 jaar geleden
    en alles wat overblijft onbezoldigd maken en zonder onkosten vergoeding
  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    450 amaai zit daar al die jaren teveel volk !!