‘Nonkel Henri’ ontkent ook in beroep oplichting

© thv

Graaf Henri d'Udekem d'Acoz ontkent dat hij als advocaat ooit een cliënt heeft opgelicht. Hij gaat dan ook voor de vrijspraak.

osw

De klacht komt van een man en zijn ouders uit Ingelmunster, die beweren dat ze werden opgelicht toen graaf Henri d'Udekem d'Acoz als hun advocaat zou zijn tussenbeide gekomen in een verkaveling- en erfeniskwestie. Hans V. bracht het koppel in contact met de graaf omdat die het wel zou kunnen regelen om de landbouwgrond te laten verkavelen tot bouwgrond. Er werden aanzienlijke bedragen van zo'n 117.000 euro- betaald aan V., maar de zaak schoot niet op en er volgde een klacht tegen het duo. In eerste aanleg kreeg de oom van koningin Mathilde zes maanden met uitstel, maar in beroep gaat hij voluit voor de vrijspraak.

“Hans V. deed alles achter zijn rug, hij wist van niks. Hij heeft ook geen enkel motief, want hij heeft het geld niet nodig.” Maar het parket is wel overtuigd van zijn schuld. “Hans V. kon het goed uitleggen, Henri d'Udekem d'Acoz gaf hem geloofwaardigheid. De twee dekten elkaar in.”

Bij een huiszoeking werden ook documenten gevonden - onder meer bodemattesten van de grond - die volgens het parket bewijzen dat de graaf wel degelijk van alles op de hoogte was.

Het parket vraagt de bevestiging van de zes maanden cel met uitstel. De advocaat van V. komt op 28 februari aan het woord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen