photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Strengere verkeerswetten op komst: alcoholslot verplicht bij zware dronkenschap, geen achterpoortje meer voor wie 'vergeet' wie overtreding beging

De Kamer keurde vandaag een wetsontwerp goed dat strengere straffen voorziet voor dronken rijden. Wie met minstens 1,8 promille alcohol in het bloed wordt betrapt, zal voortaan verplicht een alcoholslot opgelegd krijgen. Ook wordt een achterpoortje in de wet gesloten waardoor burgers die zogezegd niet weten wie er met hun auto reed op het moment van een overtreding, niet meer vrijuit gaan.

85 reacties

  • freddy depaepe

    6 jaar geleden
    verbied de autos en het is opgelost
  • William Hi

    6 jaar geleden
    Ja Mr Karel Mareks, als het zo verder gaat ziet het er voor de toekomst niet goed uit. Het ziet er stilletjes aan naar uit dat politici indertijd een vermeende politiestaat heeft uitgeroepen om er dan zelf een te maken. Véél te véél politici; véél te véél verdeling; véél te véél groeperingen die hun gelijk willen..... En de boer? die ploegde maar voort....
  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    @Bob Boomer Je kunt waarschijnlijk inderdaad iemand anders laten blazen om te vertrekken, maar dan gaat die persoon toch moeten meerijden. Want er zal tijdens het rijden willekeurig een hertest gevraagd worden. De eerste na ongeveer 5-10 minuten, daarna volgen er nog met een willekeurige interval van 15-45 minuten. Maar de vraag is hier, als er dan toch een nuchtere persoon meerijdt, waarom neemt die het stuur dan niet? En welke nuchtere persoon rijdt er mee met een dronken chauffeur?
  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Strengere straffen zal een falend beleid nooit verbeteren. Het feit dat rechters beperkt worden in hun uitspraak lijkt de weg te effenen naar een echte politiestaat. Verkeersveiligheid zal niet verbeteren door draconische straffen. Verkeersveiligheid eindigt niet bij de 2% geintoxiceerden zwaar te straffen maar de 98% anderen die verantwoordelijk zijn voor het merendeel van de ongevallen onder de loep te nemen. Ook de overheid via infrastructuur heeft een verpletterende verantwoordelijkheid.
  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    Zever iedereen kan eens foutje maken maar mensen met torenhoge promille of paar x gepakt en opnieuw daar mogen ze van mij deze op toepassen maar vrees dat dit toch ergens een achterpoortje gaat hebben...je gaat 1uurke op café en laat de wagen draaien klinkt stom maar zullen nog wel vindingrijke oplossingen zijn!