Van de parade verschenen nog niet veel beelden.
Volledig scherm
Van de parade verschenen nog niet veel beelden. © AP

Noord-Korea houdt zich in met discrete militaire parade op vooravond van Olympische Spelen

BuitenlandNoord-Korea heeft vandaag een militaire parade ter ere van zijn 70ste verjaardag gehouden, een dag voor de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea beginnen. Het jaarlijkse event vindt normaal in april plaats maar werd nu verschoven naar 8 februari. Voor de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un is dit een opportuniteit om de wereld eraan te herinneren dat het land snelle vorderingen met zijn nucleaire programma maakt. Maar opvallend: het evenement werd niet door de media uitgezonden en bijzonder discreet gehouden.

7 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Ik hoop dat Trump verder gaat op de weg die hij in deze kwestie bewandeld. Dat is de énige taal die Kim Jong-Oen begrijpt.
  • willy platteau

    6 jaar geleden
    voor het leger is er blijkbaar geld genoeg ! maar de bevolking zijn arme sukkelaars die creperen van de honger !! die gek zou beter voor zijn volk zorgen ipv het leger !
  • philippe decock

    6 jaar geleden
    Probleem is dat China en Rusland bij de eerste kogel zich direct achter NK gaan scharen. Vooral China wil geen westerse staat aan zijn grenzen.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Een misplaatste show niettegenstaande N Korea wordt toegelaten op de Spelen. Waarom dan die toegevingen? Gaan ze plat op hun buik liggen? Moeten ze kruipen voor deze kleine Hitler?
  • Derek Beuckelaers

    6 jaar geleden
    Een wereldmacht waarbij de paraderende dames een koord rond hun schoenen moeten binden? Je ziet wat je wil zien natuurlijk. Ik zie doctrines en angst en een kleine dictator die alle aandacht wil en hiervoor ver zal gaan. Idioot ja verwaarloosbaar? niet echt.