In no-time een Aziatische smaakbom op tafel: Pad Thai met scampi's in 30 minuten
Je wil snel-snel-snel, maar je wil ook smaakvol en voedzaam? Aanschouw dan: pad Thai, de Aziatische klassieker die je smeekbedes verhoort. In Thailand is het gerecht geliefd om zijn snelheid (klaar in 30 minuten!) en eenvoud: noedels, noten en eieren zijn de vereiste ingrediënten, verder kies je zelf welke groenten en ander lekkers je toevoegt. Met scampi's, een sausje van limoen en veel smaakmakers is dit een extra verrukkelijke variant.
Wat heb je nodig? (4 personen)
250 g glasnoedels
1 bussel lente-ui
2 teentjes knoflook
100 g cashewnoten
1 limoen
2 el suiker
8 el sojasaus
cayennepeper
zonnebloemolie
20 scampi's
2 eieren
250 g sojascheuten
koriander
Zo maak je het:
1. Overgiet de glasnoedels met kokend water en laat 5 minuten weken.
2. Snijd de lente-ui in stukjes, plet de knoflook en hak de cashewnoten grof.
3. Meng in een sauspannetje het limoensap en de suiker met de sojasaus en een snufje cayennepeper. Verwarm kort, tot de suiker opgelost is.
4. Verwarm een scheutje olie in een wok op een hoog vuur en roerbak de lente-ui 1 minuut. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 minuut verder. Voeg de glasnoedels samen met een scheutje water toe en roerbak 3 minuten, of tot het water verdampt is. Voeg de helft van de saus toe en roerbak nog 2 minuten verder. Haal de noedels uit de wok en houd ze warm.
5. Voeg opnieuw een scheutje olie toe aan de pan en wok de scampi’s gaar. Duw ze een beetje opzij en breek de eitjes in de wok. Roerbak tot de eitjes gestold zijn. Voeg nu de sojascheuten toe samen met de overgebleven saus, meng goed dooreen. Roerbak 2 minuten verder en meng dan de noedels onder het geheel. Laat kort even doorwarmen.
6. Serveer met verse koriander en de gehakte cashewnoten .
Zin in een variant? Probeer dan onze Thaise viskrokantjes met scampi!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Genoeg van al die pokébowls? Probeer eens deze kleurrijke bowl met kabeljauwburger
-
Lidl
Begin de week lekker en gezond, met een heerlijk visje
Met de lente in de lucht smaakt een zuiders gekruide vis nog lekkerder. Serveer daarbij een frisse, kleurrijke salade van quinoa en zomerse groenten et voilà: de zon op je bord. -
Lidl
Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
Nu het schooljaar stilaan op zijn einde loopt, is het soms moeilijk om creatief te blijven bij het vullen van de brooddozen. Snacktomaatjes of minikomkommertjes als tussendoortje zijn leuk, maar waarom zou je de dagelijkse portie groenten niet verstoppen in het brood zelf? Dit courgette-wortelbrood vult lekker, is extra voedzaam door de pitten en zaden en is bovendien te combineren met vrijwel elk beleg. -
-
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
-
Jobat
Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat. -
Lidl
Fan van ovenschotels? Deze versie met kip is zomerproof
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenboutfilets 3 tomaten 2 rode uien 1 rode paprika 1 gele paprika 1 venkel 80 g gemengde groene sla 2 teentjes knoflook bosje verse tijm 1 tl paprikapoeder 2 el balsamicoazijn (of gewone azijn met wat suiker) 1 stokbrood olijfolie peper en zout -
Lidl
Mosselen met frietjes? Ga deze zomer eens voor een pikantere versie
-
Lidl
Ben jij ook zo'n witte chocolade lover? Dan is deze cake helemaal jouw ding
-
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
Lidl
Til je hotdog naar een hoger niveau, met witte pens en een fris appel-komkommerslaatje
Fan van Amerikaans fastfood? We get it! Niets zo smakelijk dan een worstje tussen een kraakvers broodje. Maar een gewone hotdog krijgt plots het allure van een driesterrensnack, door te kiezen voor witte pens en hem te serveren met een fris appel-komkommerslaatje en een verrassende dressing. -
Lidl
Veggie genieten: rode biet, ricotta en walnoten in de oven
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerRonald Mergits