© Catwalkpictures

TREND. Oogschaduw met een donker kantje

De smokey eye is een klassieker, maar dit najaar krijgt hij een update: speel met verschillende kleuren oogschaduwen tot je een mysterieus eindresultaat bekomt. Haal de fee in jezelf naar boven, maar dan wel een met een duister kantje.

vwh

Of je nu wel of geen fan bent van new wave en de gothic looks die er onlosmakelijk mee zijn verbonden: veel visagisten die werken voor topontwerpers zetten komende herfst in op intense oogschaduwen die Robert Smith van The Cure vast jaloers maken.

Bottega Veneta gaat nog een stapje verder en combineert de trend met een andere: de donkere, matte lippenstift waardoor de look er nog dat tikkeltje harder uitziet. Bij Elie Saab en Chloé pakken ze het subtieler aan met zwaar opgemaakte ogen en nude lippen.

© vwh

Tips van de Amerikaanse Hannah Hatcher, visagiste voor make-upmerk jane iredale.

1. Breng (eventueel) een neutrale oogschaduw aan op je ooglid als primer.2. Breng nu een donkere kleur aan op het ooglid, werk dicht tegen je wimpers. Gebruik een kleine borstel. Hoe kleiner het oppervlak je moet opmaken, hoe exacter je kan werken. Het geeft echter niet als je geen perfecte lijn trekt. Een elegante, nonchalante look is dit najaar de norm.3. Neem nu een iets lichtere oogschaduw en meng die met de andere kleur. Gebruik hiervoor een iets vollere borstel en maak draaibewegingen. Dit voorkomt dat al het product in je ooghoeken terechtkomt. Werk tot in de plooi van je ooglid.4. Meng de kleuren zo lang als je nodig vindt. Blenden is net hetzelfde als koken: je pepert een gerecht ook tot het net voldoende gekruid is.

5. Neem nu een donker oogpotlood en stip er je onderste ooglid mee aan. Begin in de buitenste ooghoek. Niet zo handig met een potlood? Teken dan een cirkeltje op je hand en kleur het in. Wrijf er nu over met een oorstokje en breng het product zo aan. Dan heb je ineens de uitgesmeerde look die je blik afstemt op de catwalktrend. Heb je wat te veel gekleurd, gebruik dan de andere kant van het oorstokje om het potlood uit te gommen.

Do & dont’s

Bruine ogen? Kijk dan uit met bruine oogschaduw. Blauwe ogen? Beklemtoon ze met geel-, oranje, of bronstinten. Groene ogen spreken meer met pruimkleurige tinten, rood en bruin. Volgens de visagiste hoef je je niet aan deze combinatie te houden. “Tegenovergestelde tinten werken het best, maar experimenteer met de kleuren die je het liefst ziet. Er kan niet veel fout lopen. Niet meer in de mode: de kleur van je T-shirt afstemmen op je oogschaduw.

Meer info over de producten die Hannah Hatcher gebruikt vind je op www.janeiredale.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer