Man riskeert jaar cel voor zwaaien met geslachtsdeel voor raam van café

© BELGAIMAGE

Een 43-jarige Bruggeling heeft zich donderdag voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor drie feiten van openbare zedenschennis. Bahri T. stond onder meer voor het raam van een café met zijn geslachtsdeel te zwaaien. Het OM vorderde een jaar effectieve gevangenisstraf en een boete van 2.000 euro. De rechter doet op 8 maart uitspraak.

Op 14 september 2016 verbleef de veertiger van Turkse origine in een opvangcentrum van het OCMW. Daar begon hij te masturberen toen hij vlak bij een maatschappelijk werkster stond. In het Brugse uitgaansleven zagen politiemensen in burger hoe Bahri T. op 1 februari 2017 uit een café in het centrum van de stad liep en voor het raam met zijn geslachtsdeel begon te zwaaien. Ten slotte werd de politie ook opgeroepen toen de man op 5 april naakt in het water sprong.

“Ik was dronken en ik wilde zwemmen in het kanaal”, verklaarde T. op de zitting. Van het incident aan het café kon hij zich naar eigen zeggen niets meer herinneren. Over de feiten in het opvangcentrum zei de beklaagde: “Die vrouw toonde me haar roze onderbroek, dat was niet mijn fout.”

Bahri T. kwam in 2014 al in aanraking met het gerecht voor doodsbedreigingen tijdens een voetbalwedstrijd van zijn zoon. Met een mes maakte hij steekbewegingen in de richting van de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw. In dat dossier werd T. veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan de helft met uitstel. Die straf werd ondertussen omgezet in 30 maanden effectief, omdat de Turkse Bruggeling zich niet aan zijn voorwaarden hield.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen